Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Poor little piggys

Wednesday, November 25, 2009

Poor little piggys

Oops, nu hamnade Karl-Petter Bergvalls i spotlighten igen... dock inte i nåt positivt sken denna gång. Smutsiga grisar, Sjuka grisar, Bölder, Svansbitning, Otillräckliga mängder strömaterial, Smutsigt, Blött underlag, En bullernivå på 71 dB är de brister han anmälts för. Karl-Petter tycker själv inte det är vanvård. Hmm, jag tycker nog det låter som det, men vad vet jag?

Listan är lång på grisfarmar som anmälts. Stackars små grisar som får lida så... Det är ju för fasen en välgärning att slakta dom. Julen är grisarnas befrielsetid.

Visst kan man skylla på regeringen och det är ju klart sossen Anders Ygeman passar på att göra det nu när hans rivaler är de som sitter där, men jag tycker nog farmarna själva har det största ansvaret här. Landstinget har fan inga direkta resurser heller och visst blir patienterna lidande av det, men vi som jobbar direkt med dom gör det bästa med vad vi har. Det finns gränser för hur mycket man kan skylla ifrån sig. Skulle jag låta en patient ligga i sin egen avföring, utan mat och dryck är det JAG som gjort fel... inte landstinget och vår regering. Djuren äter ju förfan sig själva här!

Nu bojkottar restaurangerna de gårdar som anmälts och då blir det väl annat ljud i skällan. Men det är ju konstigt att det ska kunna gå så här långt. "Vi har världens bästa djurskyddslag, men det hjälper inte om vi inte gör inspektioner och utfärdar böter". Jag är beredd att hålla med Marit Paulsen, trots att hon är Folkpartist.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: