Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Mänsklig dumhet vs. Organisatorisk idioti = KAOS!

Monday, November 16, 2009

Mänsklig dumhet vs. Organisatorisk idioti = KAOS!

Med nära en kilometers kö öppnade Örebromässan för vaccinering idag klockan 14.00. Barn och ungdomar födda på 80- och 90-talet är de som ska få vaccin denna omgång.

Människor är IDIOTER! Kollar bilderna på de köande, exempelvis bilden nedan. Hur många på den bilden ser ut att vara födda senast på 90-talet. INGEN! Vad fan gör de då där? Jo, vad de gör är stjäl vaccin från de som står på tur och ska ha. Egon är vad de är! Och det finns ingen nåd i kön. Folk ska före och först... p.g.a. så simpla anledningar som att de t.ex har en tid att passa. Äh, håll smattran! Passa din tid då istället för att stå i en kö du inte ens ska stå i från början. Usch, jag blir så arg på människors dumhet.

Nu är det ju iinte bara människor som är dumma. Hela upplägget runt vaccineringen är ju helt urbota dum att man blir mörkrädd. Jag fattar inte ens hur det är möjligt att nåt kan vara så himla dumt. Inte nog med att folk ska kunna ta sig till Örebromässan (som ligger en bit på väg ut ur stan och där med inte är så lätt att ta sig till om du inte har bil), men bilarna har idag pluggat igen varenda led på söder och hela södra utfarten ur stan ut på motorvägen. Klart det skulle bli så. Det kunde väl vem som helst räkna ut med arslet! Dessutom ska de mindre barnen ha en förälder med och de flesta föräldrar jobbar faktiskt och kan inte stå i kö en hel dag, för att eventuellt få vaccin... om det finns nåt kvar.

Varför i hela fridens namn vaccineras inte barn och ungdomar i sina respektive skolor? Alla skolar har väl skolsköterska (tror jag). Eller placera ut sköterskor där... det är ju där ungarna finns. Sköterskorna på vår avdelning som gett oss i personalen vaccin har erbjudit sig att vaccinera våra och våra patienters anhöriga? Icke! Smittskyddsläkare Hans Fredlund har sagt nej! Av helt okänd anledning... som om de ska jävlas lite extra. Alla ska stå i den jävla kön vid mässan.

Flera av de som stod i kön fick vända när de väl var framme. Vaccineringen skulle hålla på till 19.00, men vaccinet är redan slut. Bara att börja att köa igen nästa gång det kommer leverans. Och vem vet om de kommer fram då heller.

I Aftonbladet och Expressen handlar dagens rubriker bl.a om svininfluensan om att Andreas Heddini på Smittskyddsinstitutet, kommit på att vårdpersonal bör tänka på de som bor ensamma är mer utsatta om de smittats med influensan. Nähä... kom ni på det nu? Kvicktänkt.

Dessutom försöker man nu skapa lite egen sensation i tidningarna genom att få folk att tro att det skulle vara nån slags riskvariabel att vara man. Detta för att alla de 8 svenskar som dött i Sverige varit män. Pure koinkidink! Gå bara till grannlandet Norge så krossas den teorin direkt.

Ni kanske kan ana en viss bitterhet i min ton i detta inlägg, men blir man inte bara så jäkla trött?

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Anonymous said...

Jaja, män är tydligen en riskgrupp. :o/ Du har ALLDELES rätt. Sverige är de vassa armbågarnas samhälle, och det skall man ha klart för sig. Vi har fler symtom på vår landsplåga Dumhet och Vanstyre.

- Peter Ingestad, Solna