Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Fyfan för att bli gammal

Saturday, November 21, 2009

Fyfan för att bli gammal

Det finns mycket sjuka människor i världen. Detta, där personal på ett äldreboende slagit vad om hur många timmar en döende patient skulle leva, tror jag dock mest handlar om naivitet och okunskap om livets och livets värde.

Vilka jobbar på äldreboenden idag? När jag jobbade inom äldreomsorgen, vilket i och för sig börjar bli ganska länge sedan, bestod personalen till större del av outbildade ungdomar där detta var deras första jobb. Det var inte så att så hemskt många av dom ville jobba där, men det var det jobb man fick. Ett jobb som ansågs klaras av oavsett utbildning eller erfarenhet. Jag var precis en sådan ungdom. Jag ville absolut inte jobba inom vården. Nu fick detta jobb mig att ändra inställning och istället satsa på just vården, men så är det ju inte för alla. Ungdomarna har ingen eller lite erfarenhet av sjukdom och död. De inser helt enkelt inte vad det innebär att vara döende eller hur det är för anhöriga runt omkring. Sen finns det ju i.o.f.s också de gamla kärringarna, som borde slutat jobba för länge sedan. De är griniga och omänskliga i största allmänhet, men min gissning är det i detta fall inte är dom som är bovarna.

Så vart jag vill komma är att hur hemskt detta än är... för det ÄR det verkligen, så är det väl lite vad man får räkna med när man sätter folk på jobb som inte har en aning om vad de sysslar med. Att det faktiskt är människor de arbetar med går nog inte riktigt fram alla gånger. Den största boven här är politikerna som misslyckats så kopiöst gällande allt som har med äldrevård att göra. Politikerna har visat oss att våra gamla har gjort sitt och kan slängas på soptippen, så varför inte använda dom för att tjäna några extra kronor på?

Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Anonymous said...

Finns många människor som aldrig skulle satt sin fot i vården liksom i andra arbeten när de helst inte skulla arbetat med människor överhuvudtaget.Ett exempel av många är en ängslig och mycket sjuk patient som har många frågor om sin sjukdom och sitt kvarvarande liv där doktorn på medecinavdelningen aldrig möter patientens ögon och pratar över patientens huvud samt i facktermer.Pågår ju dagligen men som tur är inte av all vårdpersonal.Folk som beklagar sig över hur hemskt deras gamla anhöriga behandlas i t ex äldrevården där dessa anhöriga ibland aldrig hälsat på sin gamla mamma och pappa under flera år men genast dyker upp vid minsta fel.Tro mig , har sett en hel del av mycket skratt och elände i vården.Utbildad personal är dyrare men ger kompetens där outbildad personal passar vårdföretagen bra i dessa tider när allt byggs på vinst och folket som röstar fram sina partier tydligen accepterar detta men sedan står och gnäller med knuten näve i fickan.Ja folk är verkligen underhållande många gånger.

Vårdarbetaren