Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Fösäkringskassans nya regler

Sunday, November 29, 2009

Fösäkringskassans nya regler

Jag förstår syftet med ökad rättssäkerhet och minskade möjligheter till försäkringsbedrägeri och man får väl anta att det är ett stort problem eftersom det anses nödvändigt att ändra reglerna. Är det ändå inte lite klantigt att gå ut med ett ofärdigt förslag? Självklart blir folk upprörda och undrar hur det ska bli och gå för dom om de blir sjuka.

So... this is the deal: Är du studerande, deltidsarbetande som nyss gått upp till heltid eller helt sprojtans på arbetsmarknaden? Då är du en big loooser när de nya reglerna
för sjuk- och föäldrapenning börjar gälla. Istället för att blicka framåt och multiplicera månadslönen med 12, ska vi nu se till den gångna tiden och basera sjukpenningen på det. Råkar det vara så jäkla illa att du inte haft nåt eller mycket lite är det prick det du får... nada eller nästan nada.

Förändringen börjar inte gälla fören efter valet nästa år (och i det fall regeringen fortsätter vid maken antar jag?), så än så länge finns ingen anledning till panik. Regeringen tycks ju i alla fall inse de problem som finns och i alla fall i DN kan man läsa att de jobbar med frågan, så vi får väl hoppas på det bästa. Don't be negative... remembersch?


Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Anonymous said...

Vad är det för muppar som kommer med sådana förslag? Är det inte meningen att FÖRBÄTTRA Sverige? Men det är som vanligt, dom som redan har mycket skall mera ha, dom sämre lottade... skall inget ha, eller? Finns det ingen som kan tänka vettigt i regeringen?
Skärp er!

Hannastacia said...

Nä, det må va vansinne, men vafan kan man gö åt det. det är ju inte direkt så att de lyssnar när folket skriker nej.