Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Otto den homosexuella zombin

Thursday, July 23, 2009

Otto den homosexuella zombin


En ny film "Otto" av Bruce LaBruce, premiärvisas på Stockholm Queer Filmfestival nästa vecka i samband med Pride 2009.

Otto är en ung man som känner sig utanför. Det beror inte bara på att han är en zombie. Han är också gay. Och emo. En dag hasar han in i Berlin där han träffar regissören Medea Yarn som vill att han ska medverka i hennes film om gayzombiernas revolt mot konsumtionssamhället. Men Otto är blyg. Han plågas av minnen från sin tid som levande och längtar efter sin expojkvän.

Vilken underbar kombo... zombi, gay, emo och vegitarian. Och Otto? varför namnet Otto? På frågan om varför detta blev en zombifilm svarar Bruce:

Jag var trött på bilden av zombier som en hjärndöd massa. I de flesta filmer känns de som en metafor för hemlösa. De är bara värda förakt och man skjuter dem i huvudet med hagelgevär. Jag ville skapa en mer sofistikerad zombie. Och Otto är sofistikerad eftersom han är gay. Jag driver med klichébilden av homosexuella män. Han var också vegetarian när han fortfarande levde. Därför har han svårt för människokött. Han blir en zombie med ätstörningar.

Haha, är inte hela poängen med zombin att det är en hjärndöd varelse, som är förjäkla svår att få död på? Jag har otroligt svårt att se hur man kan få till en zombi som har samvetskval för att han måste äta kött.

Risken finns ju att filen inte är alls lika rolig som den låter, utan nån slags djup bullshit om hur svårt det är att va gay, men som den beskrivs vore det ju definitivt värt att kolla på'n om tillfälle ges.

No comments: