Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Fartkameror

Tuesday, July 21, 2009

Fartkameror

Det är ju skitbra just när man kör att det alltid varnas för fartkameror och att man som t.ex. på denna sida, av hundratals sidor, kan få en lista på vart de finns, men är det verkligen effektivt när det gäller att ta fast fartdårar? Visst får det folk att sänka hastigheten på vägar som man vet är olycksdrabbade om man sätter upp en kamera där och varnar för den för då sänker man ju såklart hastigheten, men vore det inte ÄNNU mer effektivt att ha hemliga kameror som bara "dyker upp"? Helst så hemliga så de inte syns. Jag tror ju det skulle vara ganska effektivt med... att veta att vart som helst i busken kan det finnas en kamera som gör ett stort svart hål i plåskan om den lyckas fånga en på bild.

Jag är urkass på sånt om vad man får och inte får göra enligt svensk lag och detta är säkert en sån sak, men vafan... det vore ju ett bra sätt, eller hur?

6 comments:

maude said...

Skulle vara ännu bättre om dom mätte även mellan kameraskåpen. För nu måste dom köra in tiden dom missade för att dom höll farten i 10 sekunder. Jag tycker trafiken blivet råare sedan fartkamerornas kom till.

Linda said...

Tyvärr finns det nån slags apparat som man kan sätta in i bilen som stör kameran så att den inte kan ta kort..

Liam said...

Gestapo söker folk. Ring dem vet jag.

mamsen said...

Dom hemliga mobila kamerorna finns redan,flyttas runt hela tiden, vad är nytt??? Jag kör alltid fort och gillar inte kameror, varken fasta eller mobila, en tidsfråga innan jag får böter men vem har det hjälpt????? Anpassa hastigheten efter omständighetna inte efter kamerorna det är mitt mottto

Eva said...

Dolda kameror löser ju inte själva problemet, att folk kör för fort. Man har väl inte hastighetsgränser för att kunna sätta dit folk, det är ju för att folk ska ta det lugnare i trafiken så att olyckorna minimeras. Det är dock tragiskt att man ska behöva "skrämma" folk till att köra vettigt, genom att sätta upp kameror och berätta var dom är uppsatta.

Hannastacia said...

Eva: jag tror faktiskt dolda kameror skulle få folk att sänka hastigheten. Folk gör det idag, men bara som maude säger i de 10 sekunder de kör förbi kameran. Vet man inte var de är riskerar man ju hela tiden böter. Det kanske tar ett tar, men när folk börjar få räkningar nertrillandes i brevlådan blir de mer försiktiga.

Sen tycker jag ju med att omständigheterna mer ska bestämma hastigheten, än kamerorna. Ta exempelvis riksväg 50 som har 70-skyltar varannan meter. Vansinne. Men tyvärr kör vissa för fort även när omständigheterna inte tillåter.