Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Ord försvinner

Sunday, July 12, 2009

Ord försvinner

Ord dör, men dialekter består enligt Unesco som menar att det beror på bl.a. massmedia och att folk rör på sig mer geografiskt. Det stämmer säkert i det stora hela, men ser jag till mig själv och mina vänner och bekanta tycker jag snarare det är tvärtom. Nu har ju jag alltid haft ett lite skumt ordförråd och vad gäller dialeketer har jag och Cillan alltid blivit anklagade för att ha en alldeles egen variant. Jag har sedan jag träffade Christian m.fl. smålänningar och sen alla flyttade till Göteborg ökat ut min ordförråd nåt kopiöst. Sen är det ju en sak att jag knappt längre vet vad som hör vart och det är i sånt fall snarare så dialekterna suddas ut i min värld.

Längst ner i artikeln har några kändisar fått svara på vilket som är det finaste ordet i deras dialekt. Elita Löfblads svar är värt en pokal.

Elita Löfblad, 28, modell.

Stockholmare som bor i Stockholm.

– Ja, jag säger hänga väldigt ofta och jag tror inte folk som inte kommer från Stockholm vet att det betyder umgås. Jag tycker det vore väldigt synd om alla dialekter försvann, det är kul att kunna höra var en person kommer från.

3 comments:

Thomas Olausson said...

Det är ju ett framsteg att Elita vet om att det finns folk utanför Stockholm.

Eva said...

Haha! Blondare än blond? Eller hon kanske inte vet vad blond betyder, dom kanske inte använder ordet blond i Sthlm.

Hannastacia said...

Ja, Thomas, jag vart också lite paff, men man ska inte underskatta hennes förmågor.

Menar du Eva att blondiner skulle vara osmarta på nåt sätt? ;) Blondiner är inte dumma fören de bleker håret.