Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Detta är helt kvaddat!!!!!!

Wednesday, July 01, 2009

Detta är helt kvaddat!!!!!!

Här sitter jag och tror att jag surfar mobilt, när jag i själva verket sitter på mitt trådlösa!

Ok, backgroud...
En morgon i december 2008 hade min dator startat om av sig själv när jag vaknade på morgonen. På skärmen fanns ett meddelande att datorn inte stängts av rätt o.s.v. Till min förskräckelse var nätet helt nere och gick inte att komma åt på nåt sätt. Jag kämpade i veckor och letade och letade i datorn med kunde inte få datorn att hitta det trådlösa nätverkskortet. Jag har haft mycket trubbel med sånt här förr och vet hur och var man ska kolla och dona, men hittade nada.

Jag tog hjälp av alla mina datorkunniga vänner och ringde tillslut bredbandsbolagets support som gick in och sökte med, men inget hjälpte och även de var rådlösa. Det fanns inte ett spår kvar i datorn av nåt som hette trådlöst eller ens börja på det. Som om datorn stött bort det eller nåt för att det gått sönder.

Köpte mig tillsist ett PCExpress kort för typ 600 kr. Detta funka klockrent... i ca 2 minuter i taget sen stötte datorn bort det som maskinvara! Så där satt jag i sängen med min laptop fastkedjad till nätverkssladden. Tillsist fick jag låna ett DLink USB modem av en kollega och med det funkade det. Så med det har jag suttit nu i minst ett halvår. Det i sig gör väl inte så mycket för det har funkat utan undantag, men det är lite irriterande att ha en jävla pryl som sticker ut ur datorn när man tar den med sig.

Nutid
Så, vad har hänt nu då? Ja, vem sjutton vet. Jag satte ju i det mobila bredbandet igår och trodde nu att jag surfade på det. Tyckte det gick så snabbt (eftersom det bara ska va 7,2 Mb mot mina 24 Mb) och började leta efter färgindikatorn som ska finnas enligt instruktionsboken och som ska visa vilken hastighet man är uppe i. Hittade den inte och startade om datorn och la då märke till hur WLAN på poppade upp nere i höger hörnet. Testade ta ur modemet och det funkar.

Det är ett mirakel!


Inte kunde jag väl tro att det skulle kunna komma igång igen efter att ha varit så utplånat från datorn. Och ni ska veta att jag höll på å kämpa med detta i säkert en månad och när det inte kom igång på så länge antog jag såklart att felet var permanent.

Problemet nu är att jag inte vågat koppla ifrån för att testa det mobila. Dör det igen då vet jag inte vad jag gör. Jag får helt enkelt ta med mig datorn ut i dagarna och testa det på annat territorium.

Hur som helst är jag nöjd... mycket nöjd.

No comments: