Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Hoppas på uppehåll på Jan Mayen Island

Thursday, July 23, 2009

Hoppas på uppehåll på Jan Mayen Island

Det ser ut att bli lika grått och trist idag, men idag är det varmt. redan i går kväll tog luften slut inne i lägenheten och när man gick ut möttes man av en vägg. Jag har beslutat att ta den alternativa vägen kring Prostsjön idag och det blir inget springa fören halsen känns helt bra. Å, så är det bara att hålla tummarna att regnet väntar en stund.

Sen blir det väl att ta sig an den arktiska ön Jan Mayen Island. Har aldrig hört talas om den tidigare, men den tillhör tydligen Norge och befinner sig 600 km nordöst om Island och 500 km öst om Grönland (på bilden strax ovan mitten längst till vänster).

Ön är 377 km² stor. Medeltemperaturen ligger mellan +5°C och -6°C, så det är ju överkomligt och inte allt för långt ifrån våran svenska sommar. Jan Mayens främsta kännetecken är den 2 277 meter höga vulkanen Beerenberg, så jag antar vi ska utforska denna nordligaste aktiva vulkan.

Spännande!

3 comments:

Eva said...

Seriöst? Ska ni dit?? Eller varför skulle ni dit?

Hannastacia said...

Haha, klart vi ska dit. Jag, Christian och Lara :D

Eva said...

Jahaaaaaa :D