Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Dagen då McFeast-dippen rann över

Monday, July 13, 2009

Dagen då McFeast-dippen rann över

Misshandel är fel, as simple as that, men jag kan inte säga att jag inte förstår de McDonalds-anställda som slog ner en man på Kungsportsavenyn. Fyfan, för att jobba kvälls/nattskiftet där på helgerna... och vardag med kan jag tänka mig. Med köer av fulla idioter ut till gatan som gör allt i sin makt för att göra livet så surt som möjligt (om det nu är möjligt att göra det surare) för de som jobbar, kan man förstå att en viss frustration bryter ut när man möter drygo nr. 1000 för kvällen. Kan det kanske varit så att den misshandlade i detta fallet, kanske gjorde eller sa något han kanske inte borde gjort till någon som står och tar skit från folk dagarna i ända?

Jag försvarar såklart inte misshandeln (övervåld utan tvekan, när man ser videon), utan vill istället råda de anställda att klippa sig och skaffa ett redit jobb. Ett jobb som ger er värdighet och där du slipper både ta skit och ta i skit dagarna i ända.

Nu kommer jag väl få skit för att jag klankar ner på att jobba på McDonalds, men ärligt talat people, vet ni någon som verkligen vill jobba där för att det är så himla roligt och givande? Didn't think so.

5 comments:

Eva said...

Jobbiga kunder finns överallt, inte bara på McDonalds. Inte fan slår man dom på käften för det. Tycker det är helt sjukt att dom kan stå och misshandla den här killen så förbannat utan att nån gör nåt, alla står bara och ser på. Man kan ju bara hoppas att dom blev så chockade att dom inte ingrep. Hoppas den McDonalds-anställde åker på ordentligt mycket skadestånd, sådär beter man sig helt enkelt inte på sitt jobb, vilket jobb man än har!

Av min erfarenhet är kunderna på McDonalds inte värre än dom på Konsum och är dom lite väl överförfriskade är vakterna där för att leda ut dom, inte för att krossa näsbenet på dom.

Eva igen said...

Förresten hade jag skitkul när jag jobbade där och kände sällan att folk såg ner på mig p.g.a. mitt jobb ;)

Hannastacia said...

det kan säkert va kul att jobba på McDpnalds... ett tag, men jag tror inte nån villstå där hela livet och pysta ut hamburgare. Jobbigt FOLK finns överallt, kunder eller annat. Folk är ju skitjobbiga överlag :D

Folk är fegisar när det gäller att ingripa vid misshandel och det är nog säkrast så. En kompis till mig gjorde det och åkte i finkan själv i ett år.

Guds bästa barn said...

Eva:

Har själv aldrig jobbat på McDonalds, men jag har ett antal ggr besökt nattöppna snabbmatsställen efter krogstängning i city både i nyktert och berusat tillstånd, med och utan uniform på mig och jag skulle inte ens nästan vilja jämföra McDonalds en fredagnatt klockan 03:30 med Konsum 15:30

Men det kanske är skillnad när man jobbar dagtid i Knäckebröhult?

Sen tycker jag att man ska vänta med att döma ut folk innan vi vet vad som hänt innan. Av dom filmklipp jag sett så gör dessutom killen i "Vakt"-tröja inget egentligt fel. Däremot kan man kanske vända sig emot sparkarna och slagen som kassabiträdet riktar mot den liggande mannen, samtidigt som man får se till förmildrande omständigheter. Precis innan kassabiträdet börjar sparka så försöker den liggande mannnen knäa vakten i huvudet, vilket skapar en reaktion hos biträdet som vill hjälpa till och freda vakten. När adrenalinet dessutom pumpar så kan det vara svårt att veta när nog är nog. Men det är min tolkning.

Men om det är som det står i tidningen att mannen ifråga helt oprovocerat blivit misshandlad så är det helt förkastligt. Har själv jobbat som ordningsvakt i alla möjliga miljöer, bland annat krogar och jag har hittills aldrig varit med om att en nykter person helt oprovocerat slagit på en fyllskalle, varken bland gäster eller personal. Det är alltid två personer inblandade i ett bråk, även om det är den ena som väljer att trappa upp det hela till handgemäng.

Samma som ovan said...

Tillägg till Eva, ett par anledningar till att folk inte ingriper för att hjälpa mannen som blir frihetsberövad:

1. Gästerna har sett vad personen ifråga gjort tidigare och anser att det är helt rätt handlat av personalen

2. Våld gör folk nervösa och adrenalinet som pumpas ut i kroppen kan göra så att man blir handlingsförlamad

3. Det är bevisat genom flera studier att ju fler man är som bevittnar något, desto mindre är chansen att någon ingriper. Det kallas (tror jag) för konformitetsprincipen.

Ser det obehagligt ut, ring polisen! Det kanske inte är så jäkla kul alla gånger att torska för våld mot tjänsteman och främjande av flykt bara för att man ville hjälpa till, särskilt när man inte vet vad personen på marken har gjort innan.