Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Vi vann

Saturday, August 20, 2011

Vi vann

Sunderland A.F.C  0 - Newcastle United  1
Det är ju så när ens eget lag vinner att "vi vann" och vid förlust "de förlora". Hur som helst så vann "vi" idag... d.v.s Newcastle slog Sunderland med 0-1. Detta var dessutom ett derby så det var ju extra gott. Nu är jag ju långt ifrån insatt i engelsk fotboll... eller fotboll överhuvudtaget för den delen, men eftersom jag skaffat mig en helt fotbollsgalen karl har jag ju två val. Antingen håller jag mig borta från fotbollen vilket innebär att jag antagligen kommer börja störa mig på att han ska se matcher och sånt när jag vill göra annat å så blir man osams över det. Det är ju en hel del fotboll va och då finns många tillfällen till fight. Eller så sätter jag mig in i sporten med så är saken biff. Jag har ju aldrig satt mig in i det förr, men nu när jag varit på match och dessutom kan få saker förklarat för mig är det faktiskt riktigt spännande. Trodde väl aldrig jag skulle gilla fotboll, men å andra sidan trodde jag inte heller för fem år sen att jag nånsin skulle springa och nu har jag sprungit 2-6 gånger i veckan i princip varenda vecka sen dess.

Nu är det ju så att jag gillar sport. MMA är ju helt suvve och NHL har jag följt mer eller mindre i många år. Bara det att det är så svårt att se matcherna eftersom de går mitt i natten. Anledningen att jag inte kollat fotboll är för att det är så otroligt mycket för en novis att sätta sig in i. Ta bara offsidereglen till exempel. Jag fattar den fortfarande inte fast jag fått den förklarad för mig hundratals gånger. Det finns dessutom miljoner ligor och lag och utan vägledning är det svårt att få koll.

Vad gäller svenska lag känns GAIS ganska givet. Jag gillar inte min egen stad, men jag gillar Gbg och planerar ju dessutom bli göteborgare inom kort. Det känns ju bra mycket tuffare att heja på GAIS än Blåvitt, Häcken o.s.v. Vad gäller de engelska kör jag väl helt enkelt på vad Daniel gillar, haha. Jag har ju noll koll på de där lagen förutom att man hört namnen Arsenal, Liverpool och Manchester United typ. Newcastle känns så där lagom. De är tillräckligt bra för att ta sig nånstans, men ändå inte så pass bra att det inte ens blir spännande. En stor fördel med att heja på samma lag är ju att man kan heja tillsammans och se samma matcher också.

Så GAIS och Newcastle då. Länge än så vill jag inte sträcka mig i min fotbollsfanskarriär än så länge i alla fall.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: