Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: SJ... igen

Wednesday, August 03, 2011

SJ... igen

Jag vet inte, men jag är inte förvånad. Jag blir inte förvånad över nåt när det gäller SJ nu för tiden. Läs och begrunda.

SJ tvingade 11-åring
att gå av på fel station

(UPPDATERAD 08:30) SJ:s personal avvisade en elvaårig flicka från ett tåg i Kumla i går kväll. Kvar på tåget var flickans storasyster som hade flickans biljett. Först på morgonen hittades flickan.

Flickan, som är från Nora, skulle åka från Örebro till Göteborg med sin 22-åriga storasyster. När storasystern gick på toaletten var flickan själv i vagnen utan biljett. Då avvisades hon i Kumla av SJ:s personal. Storasystern åkte vidare till Göteborg i tron om att flickan var kvar på tåget. När hon kom fram kontaktade hon SJ eftersom hon inte kunde hitta sitt syskon. Vid halv elvatiden ringde SJ polisen.

Letade runt stationen
Polisen startade en eftersökning av flickan. Alla kvarter i närheten av stationen söktes av, men under hela natten var flickan saknad. Först vid halv niotiden på onsdagsmorgonen återfanns flickan på Västra Drottninggatan i Kumla.
Det visade sig att Kumlabon Gabrielle Ehnemark hittade flickan i går kväll.
- Jag hittade tjejen vid undergången till järnvägen, och jag går inte förbi en tös som är ute och gråter. Men jag tänkte inte på att ringa polisen, säger hon.
Polisen stötte på Gabrielle Ehnemark och flickan som var ute och gick på morgonen.

SJ beklagar
Torvald Svahn på SJ:s pressjour beklagar det som har hänt.
Hur kan man avvisa ett ensamt barn på det här sättet?
– Ja, det är en bra fråga. Det är naturligtvis fel.
Torvald Svahn berättar att tågpersonalen byttes ut i Hallsberg. När tåget kom till Alingsås ska elvaåringens storasyster ha kontaktat den nya personalen som hjälpte henne att larma polis.
– Alla som åker med våra tåg ska självklart ha biljett. Men man får inte avvisa en minderårig, utan att se vem det är som har hand om barnet. Jag kan bara beklaga personalen har varit övernitisk, säger Torvald Svahn.
Hur ska SJ gå vidare med det här?
– Jag har inte haft personlig kontakt med dem, men vi pratar med personalen som jobbade och frågar hur det har gått till.

Hur i hela fridens namn kan någon människa slänga av en 11-åring? Jag bara antar att denna flicka berättat att hon hade sin syster med på tåget och att denna hade biljetten. Och ska man nu promt slänga av en så ung flicka ser man väl för fasen till att någon finns att ta hand om henne på stationen där hon får gå av. Men... sen finns det lite skumma saker i berättelsen med tycker jag:

  1. Varför kontaktade inte storasyster personalen tidigare? Det är ganska lång väg mellan Kumla och Allingsås.
  2. Flickan var 11 år. Hon borde väl veta hur man kontaktar antingen polis eller föräldrar. Visst det står att hon pratade dålig svenska, men ringa hem borde hon klara.
 Jaja, nu ska vi inte ta bort skulden från SJ. Och vad svarar dom när de blir konfronterade då? Jo...

"Hade man vetat eller upplevt att hon var så ung så hade man naturligtvis inte släppt av henne på en station som Kumla. Om man inte har en biljett och är ungdom eller barn då får man kliva av där det finns någon som kan ta emot."
"Det är faktiskt brottsligt att inte ha biljett"
Ja... vad ska man säga egentligen...


Image and video hosting by TinyPic

No comments: