Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Världens bästa semester

Tuesday, August 16, 2011

Världens bästa semester

Då tänkte jag att det var dax att ta er igenom min sista semestervistelse i Göteborg som utlovat... tänkte försöka hinna med det medan äggen kokar för sen är det dax för lite UFC. Kommer inte funka, men ändå...

Ok... Jag och Cillan åkte alltså ner på fredagen som ni redan vet och denna dag spenderade vi i hemmets lugna vrå. Vi börjar alltså på lördagen här då.

Lördag 6/8
Klockan 10.30 mötte jag upp Daniel med son Dennis samt polaren Tarzan. Första gången jag träffade Tarzan och det visade sig vara en mycket härlig prick. Det bar av mot Heden där vi spatserade runt på loppis i nåra timmar. Jag hittade ingenting... eller rättare sagt jag hittade massor med bröta jag ville ha, men jag köpte inget (tack och lov). Daniel hittade lite filmer och tidning och Depa (Dennis då) fick lite Pokemonkort och Bioniclelego. Jag tror inte Tarzan köpte nåt.

När Daniel lämnat av Depa hos hans mor drog vi ut till honom i Tuve och gjorde oss redo för kvällen. Började kolla på Octagon med Chuck Norris... trots att det va Norris vill jag INTE rekommendera denna film. Fruktansvärt seg och inte ens så 80-talsrolig att den blev bra. Nationalteatern på Trädgårn! På plats mötte vi upp Andess, Toby, Rö-Daniel m.fl. Jällar va bra det var! Trodde jag faktiskt inte att det skulle vara så himla bra. De höll på hur länge som helst också. Vi var helt saliga hela högen.

Daniel, Svante, Andess, Rö-Daniel och Toby
Nationalteatern

Efter Nationalteatern drog jag och Daniel vidare och mötte upp Cillan och Dick på Hendriksberg där nåra band spelade. Jag kan bara inte komma över hur fantastiskt det är att jag och Cillan och Dick och Daniel är gamla barndomspolare... kan det blir bättre? Det blev inte så himla sent hem... tror vi va i säng 04.00.

Dick, Daniel och Cillan på Henriksberg

Söndag 7/8
Sov ganska länge. Gjorde inte mycket under dagen. Kollade motvilligt klart på Octagon. Men sen klockan 18.00 smällde det. UFC-fest. Min första! I sofforna samlades jag, Daniel, Cillan (efter mycket övertalning), Dick, Andess och Nisse från Dicks band. Sen var det fighting för hela slanten. Supén bestod av pizza. Riktigt bra gala faktiskt och jag är mycket nöjd med min första UFC-fest.

Måndag 8/8
Daniel har länge planerat byta ut sina bokhyllor eftersom det började bli ont om plats för alla hans skivor, så vi drog ut till IKEA. Köpte 4 st bokhyllor + 14 extra hyllplan (hade behövt fler, men det tog slut) samt ett nytt vardagsrumsbord. Allt kom hemlevererat runt 18-tiden och sen var det bara att sätta fart och bygga. Ut med alla skivor, flytta de andra hyllorna, bygga nya hyllor, skruva, borra, bygga bord. Runt 01.00 satte vi oss i soffan helt kaputt. Här hade vi inte ens börjat plocka in skivorna och allt skräp, kartonger, gamla hyllor osv stod runt om i hela lyan, men det fick vara nog för dagen.

Alla Daniels skivor urplockade på Depas rum

Tisdag 9/8
Möra i kroppen må jag lova. Dagen fick såklart börja med att plocka in alla skivor samt bära allt som skulle kastas till grovsoprummet. Tilläggas ska att Daniel bor högst upp och soprummet INTE är på samma gård. Ännu mörare efter.

På kvällen dax för konsert igen. Denna gång Hola Bandoola Band på Liseberg. Andess kom och hämta oss och vi mötte upp Tarzan, Cillan och Dick på plats. Ytterligare en perfekt kväll gällande vädret. Musiken... nja, inte i närheten av Nationalteatern. De körde tyvärr alldeles för mycket lugna låtar. Efteråt åkte Andess hem medan vi andra gick vidare till nåt jälla flashigt ställe breve Liseberg. Där satt vi och gotta oss i infravärme tills de stängde 24.00. Eftersom vi inte var helt nöjda fick det bli en sista öl på Rockbaren innan jag och Daniel fick rusa för att inte missa sista bussen till Tuve.

Kanske den där flarran för 7000 skulle sitta fint? Daniel och Tarzan
Cillan och Dick i underbart rosa miljö


Onsdag 10/8
En ganska lugn dag. Vidrog ut till Bäckebol (köpcentrum) för att köpa tråd att laga Daniels skinnsoffa med och jag är ganska nöjd med hur det blev. Det är inte lätt att sy i skinn och jag var ganska öm i handen efteråt vill jag lova. Transformers blev dagens film. Såg tvåan också några dar senare och är nu redo för trean som ju går eller i alla fall nyss gått på bio. Hoppas på att det blir den första 3D-filmen jag ser.

Torsdag 11/8
Festdax. Andess hade bestämt att detta var dagen för Daniels föllsedagsfest and so it became. Jag som lovat baka Smiltårta (Smil = mintchoklad från Marabou, Daniels favorit som bara verkar finnas på Coop) drog i väg och handlade tidigt för att hinna med bak och stoj innan de andra dök upp. Andess och Toby kom vid 15.00, Tarzan dök över och likaså Jens och sen var det fest. Andess hade "köpt" de absolut bästa presenterna nånsin. En Snap-LP, nån gammal kassett, nån staty med sossetryck, en gammal tidning från 1988 o.s.v. Helt kalas alltihop.

Glad över sina presenter
Som tradition på Daniels fester blev det korv till middag och det var faktiskt riktigt gott med körv som jag inte äter alltför ofta nuförtin. Till fest ska de tydligen kokas med lagerblad och pepparkorn också, haha.

Korvfest
Smiltårta dekorerad med vindruvor efter föllsedagsbarnets önskemål

Min tårta gick verkligen hem. Otroligt roligt med en hemmafest. Självfallet spelades massor med gammal roligt musik. Andess var väl den mesta Spotifyjockeyn

Andess skakar rumpa på balkongen

Det hela avslutades med att Tobys mohawk skulle ansas och då blev det en även på Daniel. Det var SÅÅ nära att vi fick Andess att göra en med, men det sprack. Nästa gång tror jag vi har'n. La oss nog vid 04.00.

Andess putsar Tobys mohawk... jag fick göra finliret efteråt

Daniel får mohawk med hög koncentration hos frisören
Fredag 12/8
Vaknade av att de andra stökade ute i rummet och sen åt vi gemensam frukost i köket. Riktigt mysigt. Andess drog först eftersom han skulle till Laxå på Roadracing. De andra stannade ett tag, men sen lämnade även de. Inte många knop denna kväll vill jag lova.

Lördag 13/8
Loppis på Heden igen. Bara jag och Daniel denna gång. Det är riktigt mysigt att strosa runt där och kolla på allt skit. För det är verkligen mycket skit. Inte lika mycket handlat denna gång. Daniel köpte ölglas och jag var SÅ nära på att slå till på den fulaste uggla jag nånsin sätt, men jag gjorde det inte, vilket jag såklart ångrar. Daniel har lovat köpa den åt mig nästa lördag om den står kvar. Klockan 16.00 skulle vi vara hemma eftersom det var premiär för Premier League och det var vi. Två matcher sågs under kvällen och jag är förvånad över hur kul fotboll faktiskt kan vara om man är med från början och blir lite insatt i lagen och spelet. Det är Newcastle som är laget tydligen. Sen film och mys.


Söndag 14/8
Jobbig dag. Vaknade relativt tidigt... om man nu ska jämföra med resten av veckan alltså. Daniels bemärkelsedag. 34 år. Jag gav honom hamburgemakaren jag köpt honom och jag tror han tyckte det var en ganska bra present. Till saken hör ju att vi pratat om detta fenomen tidigare såklart. En rolig grej som säkert är alldeles fantastiskt när man ska bygga hamburgare. Klockan 15.40 gick Daniels buss mot stan där han skulle möta upp sin bror för att bli bjuden på GAIS-Kalmar (som för övrigt GAIS vann, Go GAIS!) och då bar det av för mig hemåt. Fy! Usch! Blä! vad jobbigt sånt är. Nu är det åter till vardagen och synas på korta helger och skit. Gillart INTE! Mitt liv i en liten jävla ask I guess.

Totala betyget på semestern är i alla fall topp. Förutom de knappt två veckor i mitten jag spenderade hemma har jag haft det helt underbart hela jäkla tiden. Inte en tråkig stund. Precis lagom med sysslor, mys och vila.

Nu ser jag fram emot allt vi planerat framöver. En Örebrohelg kommer det bli då Cillan, Dick och Daniel kommer upp samtidigt. Tänkte försöka samordna med nån bra spelning och självfallet ska jag och Cillan ta grabbarna på guidad tur i vår stad. Köpenhamnsresa står på listan över saker att göra. Vilka som åker med vet vi inte, men Daniel har aldrig varit där och det måste vi råda bot på. I oktober är det The Zone (MMA-gala) igen och där är vi ju gjutna i stolarna. Samma helg är det Sci-Fi-mässa och vi ska köpa autograf av Robert Englund som kommer vara där. I november är det dax för Gothenburg Deathfest och i april (ja, jag vet att det är en evighet dit) är det Hollandsresa och Neurotic Deathfest som gäller. Längtar efter alltihopa. Jag kan tänka mig att vi kan komma att slänga in lite annat emellan här också.

Så... det var det. Det tog såklart längre tid att skriva detta än jag räknat med och nu är det hög tid att hoppa in i duschen så jag kan börja kolla på UFC:n nån gång innan nästa gala.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: