Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Livin' In Exile

Sunday, August 21, 2011

Livin' In Exile

Sitter och lyssnar på Blood for Bloods "Livin' In Exile" och jag inser att det ju nästan är lite som att jag gör det... lever i exil alltså. Definitionen enligt Wikipedia (kanske inte den bästa, men enda sidan som skriver i text) är:

Exil, från lat. exilium, på svenska landsflykt, är ett begrepp som betecknar det förhållandet att en person bor utanför sitt eget land, men utan att ha släppt sin identifikation med landet. Personen som befinner sig i exil, exilanten, kan ha tvingats i landsflykt på grund av social, politisk eller religiös förföljelse. Exilen medför ofrivillig förlust av språklig, social och kulturell samhörighet och förankring.

Man får såklart bygga om det lite om det ska passa in på mig. Här skulle ju alltså Göteborg vara mitt "eget land" och jag har ju inte tvingats därifrån, men jag kommer ju inte dit... typ. Jag, exilanten då, identifierar mig mer med Göteborg än Örebro that's fo sho. Fast man skulle kunna vända på alltihopa kanske. Vad är motsatsen till exil? YRSEL DELUXE. Yrsel är vad jag är bäst på, haha. Jag tror ni förstår vad jag menar. Känslan asså. Att leva på fel ställe typ.


"I'm in exile
I been livin' in exile
I'm in exile
I been livin' in exile"
Image and video hosting by TinyPic

No comments: