Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Sms:a med ryggstöd!?

Wednesday, June 17, 2009

Sms:a med ryggstöd!?

Jag sms:ar väl inte så där jättemycket, men det blir ju ett gäng om dagen. Mellan 5 och 10 kanske. Av detta har jag fått en förhårdnad på utsidan av höger tumme. Är jag extra känslig tro? eller beror det på att jag har ganska torr hud på händerna? Ergonomen Ewa Gustafsson på Sahlgrenska har skrivit en avhandling om hur man slipper arbetsskador när man skriver sms.

Så undviker du sms-skador

Variera sittställningen

Använd ryggstöd

Avlasta underarmarna

Använd båda tummarna

Sitt inte med huvudet framåtböjt för länge

Låt tummarna vila

Skriv inte för fort

Använd T9-funktionen



Detta finner jag lite roande. Bra tips kanske, men ryggstöd? Ska man sätta sig ner för att skicka ett sms? Då förlorar ju grejen lite sin funktion. Ska man dessutom inte hålla huvudet framåtböjt och ha stöd för underarmarna blir sms:andet en väldigt komplicerad syssla. Kanske nåt för uppfinnarna att komma på nån slags ställning man kan ha på sig för att kunna utföra detta.

Bra tips Ewa, men jag vet i sjutton om det inte känns som om en avhandling för att komma fram till detta känns lite att ta i. Mig veterligen tar det åtskilliga år att skriva en avhandling och är detta vad du kommit fram till tycker jag nog tiden är lite bortslösad. Sitter jag framför datorn och blir stel kan jag med största sannolikhet räkna ut anledningen, liksom om jag får ont i tummen när jag skickat många sms.

Vad gäller T9, tror jag det blitt nån miss i konstruktionen på min mobil. Ytterst få ord finns med och de jag lägger till försvinner inom en vecka. Usch, jag gillar inte min nya mobil (som iofs blitt nåra månader). Det enda jag gillar med den är skjutluckan, men annars är den seg, ful och tråkig.

1 comment:

Eva said...

När ska dom uppfinna en mobil som jag kan tala in ett meddelande i, så skriver den det i ett sms? Skitbra!

Jag tycker inte om att lämna talmeddelanden på en telefon, det kan bli missförstånd, man kanske inte hör ordentligt, man kan inte lägga till smilies etc, men det vore en bra funktion att kunna använda sig av tal när man skriver sms :)