Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Nyckelpigor bits, and so do I

Wednesday, June 10, 2009

Nyckelpigor bits, and so do I

Nu har jag gjort det... köpt blogg-tidningen alltså. Jag längtar lite till kvällsmaten så jag får lära mig hur jag ska bli miljonär, så jag kan inreda vård ryska palats och brasilianska strandbar (eller vad var det, darling?).
Förresten... cast your vote till höger! (ett steg i riktningen mot att bli en läsarvänlig bloggare).

Mitt köksbordsätande går bra... så länge jag har nåt att läsa. Igår testa jag utan till att börja med, men blev väldigt rastlös, men med min bok gick det lättare. Hur jag nånsin ska kunna sitta och BARA äta är helt obegripligt, men det får komma med tiden. Det är ett tillräckligt stort steg just nu att sitta i tysthet vid köksbordet. I dag ska vi testa mild yougurt med Honung. Låter ju supersmarrigt, eller hur? Har titta pån massor med gånger, men av nån anledning aldrig provat.

Lessen, men nu blire lite sjukdom och sjukvård igen.

Vet i sjutton vad det är, men jag har sedan i typ måndags haft lätt huvudvärk och känt mig seg i kroppen. Värken har suttit på vänster sida och i går flytta den sig lite från vänstern in mot mitten vid ögonbrynet. I morse när jag vaknade hade jag ont ner i bihålan. Under dagen har detta bara blivit värre och värre och nu till den grad att jag tror jag blir tokig om det inte försvinner snart. Det är inte täppt i bihålan som när man varit förkyld, utan det känns frätande... typ som nån hällt syra in i näsan på mig, eller som jag kan tänka mig det känns att bli sövd på Eter... eller efteråt i alla fall, när man kvicknat till... om man nu gör det. Kroppstemperaturen känns som den har svårt att bestämma sig med. Varm, kall, ljummen, kall, varm. Ingen feber dock. Har sällan det. Även när jag är dödsförkyld och har känslan av en temp på typ 100, brukar den ligga stadigt på 36,5. Har en egen teori om detta. De människor som har heriditär IgA-brist (immunförsvarskomponent) har svårt att få feber. Detta är ju till deras nackdel vid sjukdom eftersom febern ju är en del av immunförsvarets offensiv mot infektionen. Nu har ju inte jag denna typ av IgA-brist, men dock har jag lågt IgA av okänd anledning, eller som man inom sjukvården skulle kalla det, IgA-brist UNS (UNS betyder Utan Närmare Specifikation, men enligt en snobbig ST-läkare från Stockholm betyder det mer; Vi vet inte vad det är och vi bryr oss inte heller... och det är väl ganska nära sanningen.). Teorin lyder alltså som den att det är därför jag inte får feber... eller i alla fall otroligt sällan. Resten av kroppen reagerar ju dock som om jag skulle ha feber, varav det känns så ändå. En annan teori är att detta på nåt sätt också hänger ihop med varför jag är helt immun mot Paracetamol (Alvedon, Panodil m.fl) men där har jag inga som helst vetenskapliga belägg eller ens teorier om på vilket sätt.

"Vården blir bara sämre"
I dag rasar folk emot att läkare i Stockholm får bonus ju fler patienter de tar emot på ett arbetspass. Visst låter detta vid första anblicken som nåt helt fruktansvärt, men man bör ge utrymme för eftertanke innan man spyr galla över det. Det första folk tänker är att alla läkarna kommer ta patienter på löpande band utan att ens bry sig om att ta reda på vad som är fel, men jag tror riktigt inte det sörni. Anledning? Jo...
.... Nr 1: Jag möter läkare dagarna i ända och jag måste säga att jag har svårt att tro att det finns en yrkesgrupp som brinner mer för sina jobb än de. Brinner är fel ord... de lever genom sina jobb. Många gånger dryga och nonchalanta, men jäkligt duktiga på det de gör.
... Nr 2 Läkarna har ett medicinskt ansvar oavsett bonus och jag har mycket svårt att se att de skulle strunta i det för några hundralappar mer per patient.
... Nr 3 Läkare är inga låginkomsttagare direkt. Bonusen är inte på nåt sätt nödvändig för att få vardagen att gå ihop.

Visst finns det idioter till läkare med, absolut, men jag de flesta tar nog sitt jobb på allvar. Löpande band-vård Förekommer absolut och visst är det hemskt. Men den förekommer även utan bonus och beror mer på krav ovanifrån och utifrån (och då menar jag inte av medicinsk härkomst), än dåliga läkare. Självklart beskrivs skräckscenarion när sånt här kommer fram om feldiagnoser o.s.v. men även detta händer utan bonus. Kroppen är en makalös mannick och inte ens en läkare med en dag per patient kan diagnostisera och bota alla. En patient berättade häromveckan att han hemma hade en gammal planch från 1936. På denna stod:"Bäfva ej, för landstinget hafva resurser". Haha, vi skrattade gott. Den tiden kan vi glömma och begrava under betong. Det är en enorm press på vården nu. Samtidigt som patientantalet bara rusar uppåt (tro mig, det går med rasande fart) är ekonomin i botten och resurser dras ner. Att fixa detta är omänskligt och jag ger all kudos i världen till att de ens orkar. Se på vårdcentralerna... många HAR inte ens några läkare. Så Bäfva, gott folk, för resurser hos landstinget finns det inga.

Är det då fel att försöka öka motivationen hos de överarbetade läkarna? Kvalitet är bättre än kvantitet står det i artikeln. Ja, såklart. De som säger så är ju de som fått komma och anser sig felbehandlade. Men om samma person inte ens fått en tid, hur skulle det låta i skällan då? Tillgänglighet till vården är det som får lägst på ALLA patientenkäter. Jag har en lösning!
Skit i att gå till doktorn om du inte är sjuk, så får de som verkligen är det plats OCH tid.

Det finns så många som springer till doktorn dagarna i enda som inte behöver det och de kan alla kryphål för att ta sig dit. En nära släkting till mig och framförallt hennes karl är på vårdcentralen jämt och ständigt och tycks aldrig ha några problem att ta sig dit (samtidigt sitter trötta, cancersjuka hemma med nytillkomna smärtor och orkar inte armbåga sig förbi vårdterroristerna). Så klaga förfan inte bara på läkarna som gör vad de kan och är värda varenda krona, utan rikta klorna till personen breve dig istället.

Jösses, märkte ni hur tonen blev barskare när jag skrev detta? Jag blir bara så förbannad när folk och framförallt journalister får det att låta som att det är de som utövar vården som är orsaken till att den blir sämre. Självklart ska alla få vård och den ska vara värdig, men "vården" gör så gott den kan och jag tycker den fortfarande gör ett JÄVLA bra jobb för de som behöver den!

Så... jag lägger ner.

19 comments:

Staffan S said...

Intressanta beskrivnigar och ställningstaganden. Gillar det. Blev synnerligen beklämd av landstinrådet och statsministerfru FR inlägg på TV nyss. Vårdval Stockholm främjar många och snabba läkarbesök. 17% ökad förskrivning av antibiotika på ett år förskräker.
Känner igen dina stadiga 36,5C , dödssjuk vid 37C. Släktsamband? Högt blodtryck vid 60?

Hannastacia said...

Måste va genetiskt... och från båda hållen från mig tror jag för mamma har samma med.

Allt som har att göra med vart vården är på väg förskräcker. Själv byter jag snart yrke för det är inte direkt kul att hela tiden känna sig otillräcklig.

Anonymous said...

If you wish for to improve your know-how simply keep visiting
this website and be updated with the most up-to-date gossip
posted here.

Also visit my homepage: How To Increase Adf.ly Earnings

Anonymous said...

I do consider all of the concepts you've offered in your post. They're very convincing and will
definitely work. Still, the posts are too short for starters.
Could you please extend them a little from
next time? Thanks for the post.

my homepage: hack twitter account

Anonymous said...

Are you tiered of completing surveys only for them not to
unlock your file?
Do you want to bypass all online survey sites? Here is the solution http:
//SURVEYREMOVER.TK
Having trouble downloading very important file from ShareCash,
FileIce, Upladee or others due to no surveys showing up?
Thanks to our newest tool, you will be able to download everything you
want whenever you want!
Works on all fileice surveys, with just one click of a button you will be able to start downloading the
file, for free!
Also works on sharecash surveys. Clicking in the image above will take
you to a video tutorial for this tool.
To learn how to use Fileice Survey Bypass you can click here, you will
be taken to a short tutorial on how to use the tool.

Download ShareCash, FileIce, Upladee Survey Bypass Now! http:
//SURVEYREMOVER.TK
Working Fileice Survey Bypass Download it here http://SURVEYREMOVER.

TK

Anonymous said...

Piece of writing writing is also a excitement, if you know afterward you can write if not
it is complicated to write.

my blog - facebook password cracker

Anonymous said...

Thanks for ones marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you could be a great author.
I will make certain to bookmark your blog and will come back from now on.
I want to encourage you to ultimately continue your great work, have
a nice weekend!

Look at my web-site: Free minecraft account

Anonymous said...

I think that everything said made a ton of sense.

But, what about this? suppose you added a little content? I
ain't suggesting your information is not solid, however what if you added a post title that makes people want more? I mean "Nyckelpigor bits, and so do I" is kinda vanilla. You ought to look at Yahoo's home
page and watch how they create post headlines to grab viewers to open the links.

You might add a video or a pic or two to grab people interested about everything've got to say. In my opinion, it might bring your posts a little livelier.

Here is my web blog ... MineCraft Premium Generator

Anonymous said...

I truly love your site.. Very nice colors & theme.

Did you make this web site yourself? Please reply back as I'm looking to create my very own website and would love to learn where you got this from or exactly what the theme is called. Appreciate it!

Here is my web site; google hearth

Anonymous said...

Very good article! We are linking to this great post on our site.
Keep up the good writing.

Look into my weblog ... password hacking software

Anonymous said...

Good day! Would you mind if I share your blog with my myspace
group? There's a lot of folks that I think would really enjoy your content. Please let me know. Many thanks

Here is my web site ... password cracker

Anonymous said...

Your style is unique compared to other people I have read stuff from.
Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I'll just book mark this web site.

My web-site ... dragonvale hack tool download free

Anonymous said...

I was recommended this blog by my cousin. I
am not sure whether this post is written by him
as no one else know such detailed about my problem.
You are amazing! Thanks!

my web-site; hack twitter

Anonymous said...

I used to be suggested this blog by my cousin. I
am now not certain whether this publish is written through
him as nobody else recognise such unique approximately my problem.
You are wonderful! Thank you!

Review my web-site; Free Playstation Network Cards

Anonymous said...

Free PSN Code Cards

my page: Free PSN Cards

Anonymous said...

I need to to thank you for this excellent read!! I
absolutely enjoyed every bit of it. I have you book-marked to check out new things you post…

Also visit my homepage; free dragonvale games

Anonymous said...

I must thank you for the efforts you've put in penning this blog. I really hope to check out the same high-grade content from you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own site now ;)

Feel free to surf to my site - Winrar password cracker

Anonymous said...

Heya i'm for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

my web page: password crack

Anonymous said...

Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it's really informative. I'm gonna watch out for brussels.
I will appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing.
Cheers!

my web page ... download full games for free