Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Energitjuvar

Monday, June 22, 2009

Energitjuvar

Det är knappt jag tror det är sant, men jag har ont i halsen... IGEN! Precis som förra veckan gör det ont när jag sväljer och jag känner mig allmänt risig. Fan, va knepigt detta är. Det är väl bara att hoppas att det går över lika abrupt denna gången.

Hyresvärdar skickar ibland ut såna små broschyrer med nyheter inom fastighetsförvaltningen. Jag fick en sån häromdan. I denna utgåva har de klämt in en lite tävling/hunt som de kallar Energitjuv-jakt. Tydligen kommer idén från att en hyresgäst skickat in en lista med förslag på åtgärder för att spara energi.

Vi uppmanar alla våra hyresgäster att komma med förslag på åtgärder för att minska energiåtgången (det kan vara el, värma, varmvatten mm).

De två bästa förslagen belönas med en hyresrabatt på 500 kr på nästa hyra. Alla övriga inskickade svar belönas med tröstpris.

Hittills har min klagosång om kylan i min lägenhet varit förgäves. Jag har gett upp och det var nog två år sen jag påtalade detta sist, men detta bjöd ju bara in för ytterligare ett försök. Mitt bidrag till jakten på energitjyvarna lyder som följer:

Hej Melins!
Jag har sedan jag flyttade in min lägenhet upprepade gånger påtalat att min balkongdörr inte går att stänga. Dörren är skev och detta blir värre för varje år. Nu är det i nederkant en glipa på ca 1 cm. Som ni förstår släpper detta ut ganska mycket av värmen i lägenheten vår/vinter och höst och inte mycket blir kvar inne i min igloo. Dessutom är alla fönstren genomruttna (vilket även påtalades av målaren förra vintern när han nästan fick ett av fönstren i huvudet och han skulle föra detta vidare till er) och värmen som kommer från elementen gör föga nytta inne i lägenheten. Att behöva vantar ine vintertid fast man har elementen på max, låter för mig som om energin som genereras för att värma upp min enkla boning, är rent spill, trots att jag är ganska dåligt påläst om energibovar.

Tolka nu inte detta som om jag brinner så mycket för miljön och energikostnader att jag vill ha min värme avstängd, och några 500 på hyran gör ju varken till eller från (om det nu inte är varje hyra tills detta blir åtgärdat?), men kanske... kanske att jag dratt mitt strå till stacken alla dessa år jag frusit och ni kan åtgärda problemet? Jag förstår att det skulle kosta er en rejäl summa att byta alla fönster i hela huset (för jag antar alla är lika illa därann) men i slutändan, borde det väl vara en win-win situation?

Vad tror ni? Har jag nån chans? Ska jag vara riktigt ärlig, tror jag detta hamnar i papperskorgen, innan de ens hinner säga ordet energitjuv-jakt.

4 comments:

Eva said...

Men shit, din fastighetsskötare verkar ju hellre sitta och dricka kaffe hela dan än att ta tag i saker. Här kommer dom upp samma dag man säger till, max en vecka om det krisar. Kanske har din hyresvärd aldrig fått reda på detta om det stannat nånstans på vägen? Man kan ju hoppas att det dyker upp en mer engagerad fastighetsskötare iaf.

Hannastacia said...

Fastighetsskötaren är en tomte, och det fattade jag ganska snart, varav jag vänder mig direkt till hyresvärden. De har hjälp till med annat och jag fick ju tillslut renoverat förra julen, men just detta med fönstren och balkongdörren verkar var en känslig fråga för den ignoreras totalt.

CiBag said...

Hahaha, d där va ett lagom ironiskt brev tycker jag som väl påvisar deras egna energislösande ;) Dom lär nog inte tycka det är jättekul men förhoppningsvis fattar dom vinken. Om inte - skicka denna lilla historia med brevet bifogat till lokala tidningen så kommer det nog att sätta fart på småpajkarna ;)

Förövrigt vill jag också säga: STACKARS dig för att du blivit sjuk igen :( Hoppas d snart går över!

Hannastacia said...

Ja, visst är det synd om mig, buhuu.

Som sagt jag väntar inget svar i mitt ärende... och just nu är det så varmt så jag orkar inte bråka, men till vintern kanske det kommer en insändare i NA... vem vet ;)