Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Horribelt

Tuesday, June 23, 2009

Horribelt

Hemskt detta med mamman som vanvårdat sina barn så fruktansvärt i Stockholm. Jag kan inte för mitt liv begripa hur en sån här sak kan få pågå! Enligt Hälsoskyddslagen innebär sanitär olägenhet:

... en störning som kan vara skadlig för människors hälsa och som inte är ringa eller helt tillfällig.

Detta är väl solklart ett fall av sanitär olägenhet enligt definition! Ok, det finns ett domslut här att kvinnan ska ha vårdnaden av sina barn, men när såna domslut tas, måste det väl finnas någon slags klausul om att man får ingripa vid minsta lilla misstanke?! Ännu ett höjdarjobb från socialens sida måste jag påpeka. Jag har letat i lagen efter vad som sägs om detta... att ingripa trots domslut, men kan såklart inte finna nåt. Lagtexter är ju dessutom obegripliga och kan ju alltid tolkas om till det man vill ha dom till. Kollar man dock igenom sammanställningen nedan och läser att grannarna vid flera tillfällen påtalat misstankar är det obripligt hur man inte ingripit tidigare oavsett vad lagen säger. Visst, kollar man bara igenom pappren, ser att det finns ett domslut och fattar efter det beslut om att man inte kan göra nåt så visst, men om de varit DÄR borde väl de också känt stanken i trappan som både grannar och fostermamman beskriver. Och så tror jag inget domslut i världen satt sig emot ett ingripande.



Nu är hon i alla fall omhändertagen och förhoppningvis slipper hon inte undan denna gång. Synd bara att det skulle gå så långt och man hoppas ju verkligen barnen kan komma över detta och få ett normalt liv tillslut.

No comments: