Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Är skandalboendet verkligen Bertils fel?

Tuesday, June 16, 2009

Är skandalboendet verkligen Bertils fel?

Ursäkta mig, men nu fattar jag inte riktigt. Bertil äger ett hus. I huset bor folk som lever som svin. Bertil är ett monster?

I en fastighet på Kävlingevägen 50 i Lund bor utsatta i fallfärdiga lägenheter fulla med sophögar och intorkad smuts.
Kommunen har flera gånger uppmanat hyresvärden Bertil Andersson, 83, att åtgärda bristerna. Men ingenting har hänt.

- Jag tänker inte städa upp deras skit. Klarar de inte av att hålla rent själva får väl socialförvaltningen hjälpa dem, säger Bertil Andersson.

Åtgärda bristerna med sophögar? Visst kan man tycka att Bertil borde se om sitt hus och åtgärda de brister som finns på huset, men hur hyresgästerna sköter sin städning är väl inte hans sak. Nu tvingas Bertil vräka de boende inom 30 dagar annars får han böter på en jäkla massa pengar.


Jag kan ju se att människor som lever som på bilden bör få hjälp utifrån, men det är väl knappast nåt man ska lägga i knät på en 83-årig hyresvärd. Vad ska han göra? Gå in och städa själv? Detta är ju fall för socialen och inget annat... men de har tydligen inget ansvar enligt nån brutta på kommunen. Så klart ni inte har... ni gillar ju inte att ta ansvar för nåt. Bertil äger huset, Bertil ska fixa. Nä, du Bertil, ut med svinen och ta ditt pick och pack till seniorboendet, låt kommunen städa åt dig och lev gott resten av ditt liv.

Läs om Bertils hus här

4 comments:

Anonymous said...

När jag pratade med stadsarkitekten Aronsson för ett par år sedan sade han att kommunen väntar på att Tunisborgaren ska trilla av pinnen så de kan expropriera kåken. Den ligger på detaljplanerat område och Tunisborgaren är så pass galen att det inte går att ha med honom att göra i nuläge.

De boende är psykiskt störda så eländet är mer att betrakta som ett resultat av dårarnas sammansvärjning - så nu åker hyresgästerna ut och Tunisborgaren kommer inte att kunna hyra ut sina ruttna lägenheter vilket i och för sig är bra.

Saken är bara den att de boende kommer att bli bostadslösa för det går inte att ha dem i ett normalt bostadshus och kommunen har sett till att det inte finns lägenheter för individer med denna problematik.

Hoppas att de bosätter sig i kommunpolitikernas trappor eller källare så de får se resultatet av sin bostadspolitik.

Hannastacia said...

Haha, att gubben Bertil inte är helt klok kan jag absolut tänka mig, så detta gör nog både honom och hans grannar gott.

Misstänkte att det var typ som du beskriver och min poäng är just lite den att detta är ju solklart socialens bord (både de boende och Bertil kanske) men de frånsäger sig allt ansvar och lämnar över uppdraget på en galen gubbe!? Skrämmande, men jag är inte direkt förvånad.

Kairo said...

Det mest skrämmande är väl att Hannastacia inte har en aning om vad hon pratar om. Men det är alltid tacksamt att skylla allt elände på socialen.

Hannastacia said...

Vet vad jag pratar om gällande vad? Artikeln? eller soc? Eftersom artikeln i detta fall är det enda jag har att utgå ifrån är det fullt möjligt att jag inte har en aning om hur det är egentligen, men hur skulle jag kunna det? Jag skriver utifrån det jag läst såklart.

Jag skyller absolut inte allt elände på socialen, men jag tycker definitivt att soc funkar uruselt... I detta fall tex tycker jag det verkar som om soc skulle kunna göra mycket mer både gällande hyresgäster och Bertilgubben. Om inte soc, vilka annars?