Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: När nyhet blir vardag

Tuesday, June 23, 2009

När nyhet blir vardag

Detta har jag funderat på sen jag och Christian åkte förbi en OKQ8-mack häromdagen. Det slog mig att nästa generation antagligen aldrig kommer veta att OK och Q8 en gång i tiden var två skilda mackar!

När vi var små fick vi höra mamma och pappa berätta om när TV:n kom, när man satte nylonstrumpa över den och trodde man skulle få färg och när man bytte till högertrafik.

Vilka storys vi kommer ha att berätta!

Det är ju otäckt när man tänker på't, men för inte alls länge sen hade vi inte tillgång till internet... html utvecklades inte fören i slutet av 80-talet! och inte fören på 90-talet kom det in i gemene mans hem.

Mobilen då? Enligt Wikipedia utvecklades de första mobiltelefonsystemet 1956, men det var ju låååångt senare de började användas av oss vanliga dödliga. Jag minns så väl pappas klump med sladd till en stor bumlinglåda med handtag som man bar fram och tillbaka för att kunna ringa i bilen. För att inte tala om första VHS-spelaren, stereoanläggningen, datorn!!! Vår första dator bestod i nån sorts Toshiba laptop två färger (svart och gult). Digger var mitt favoritspel... nå slags Pacman liknande fast man var en bil och körde i sand eller nåt och Stugan (från 1978!!! släpptes dock 1986) man vandrade omkring i ett hus och letade skatter... helt i text! Man skulle kommunicera med datorn, men dåtidens datorn var inte så vis och man fick de mest konstiga svar.

Tiden då Coop bara hette Konsum, det endast fanns reklamfri TV, det var bly i bensinen, låtarna i melodifastivalen sjöngs enbart på svenska och man inte hade fjärrkontroll är förbi, men visst är det härligt att tänka tillbaka!?

... eller inte.

No comments: