Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Håll truten, måsjävlar!

Monday, June 29, 2009

Håll truten, måsjävlar!

Urologmottagningen på USÖ måste ha alla sjukhus vackraste altan. Mot ån och cykelbanan, omringad av grönska. Under frukosten på jobbet satt vi ute på vår altan. Det var underbart. Varmt, grönska, folk i rörelse, men en viss fågel förstörde friden totalt. Måsen! Eller låt mig säga måsarna, för det lät som typ 100 stycken.

Namnet skrattmås användes första gången 1828. Det syftade på artens läte och är en översättning av det latinska namnet Larus ridibundus som betyder skrattande.

Ursäkta, men inte låter det väl som de skrattar? De skriker och väsnas och låter förjävligt helt enkelt.

En fundering som kom upp redan i helgen är vad är egentligen skillnad mellan skattmås och fiskmås? Jag kan bara hitta en enda skillnad när jag googlar och det är typ färgen.

Skrattmås
Sommartid chokladbrunt huvud. Vintertid vitt huvud med endast en mörk fläck vid ögat samt en fläck vid örat

Fiskmås
Fiskmåsen har alltid som vuxen helvitt huvud med gul näbb och gulgröna ben

Jag måste erkänna att jag mycket felaktigt använder namnet fiskmås till alla måsar, vilket vi ska hålla hemligt för min far ornitologen.

Hur som helst en mycket irriterande och högljudd fågel, som jag helst skulle se utrotades från innerstaden! Liksom Kanadagåsen!

No comments: