Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: SJ varslar... jag är inte förvånad.

Wednesday, June 24, 2009

SJ varslar... jag är inte förvånad.

Tvåhundra SJ-anställda varslas om uppsägning.
Enligt företaget beror det på den rådande lågkonjunkturen. Färre väljer att resa med tåg och avregleringen av persontrafiken tvingar SJ att spara, skriver man i ett pressmeddelande. Därför ska företaget minska kostnaderna med 15 procent under perioden 2009–2010, motsvarande 650 miljoner kronor. Beslut om uppsägningar kommer att fattas i september.


Tips från coachen:

1. Håll tiderna! Folk blir förbannade och försöker hitta andra sätt att ta sig fram som garanterar att man är framme då man ska. Speciellt de som pendlar.

2. Ska man åka tåg istället för att ta bilen bör man tjäna på det. Det gör man inte idag trots att bensinpriset är högt. Jag kommer fram och tillbaka till Värnamo på en tank för runt 650:- medan tågresan kostar mig typ 200 mer... och tar längre tid.

3. Bygg ut tågbanan så folk slipper åka kors och tvärs över landet för att ta sig fram. Ska man någon annanstans än mellan storstäderna är det ett jäkla sick-sackande för att komma fram. Ofta med långa väntetider emellan.

4. Resegarantin som det så fint heter skall efterlevas för att göra nån nytta. Jag vet inte hur många biljetter jag skickat in till Sundsvall (eller vart det nu är) för att få resecheck tillbaka, som jag aldrig sett skymten av. Ringer man och frågar får man bara svaret att det tar tid och man ska vänta. Så här några år senare börjar jag undra hur länge.

Nu är det ju försent för att dessa åtgärder ska rädda de varslade, men inför framtiden SJ... Gör om, gör rätt!

3 comments:

Eva said...

Har du inte fått några resecheckar asså?? Fy fan vad värdelöst! Ska dom ha en garanti får dom ju för fan se till att det fungerar oxå!

Hannastacia said...

Jag har fått kanske en tredjedel av de jag skickat in. Ringde i början, men till sist tröttnar man ju.

CiBag said...

Hejja Hanna ;) Direktlänka till SJ:s hemsida ;)