Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Du skall icke hafva missfall

Monday, March 01, 2010

Du skall icke hafva missfall

I Utah är 70 % av befolkningen mormoner. Mormonkyrkan lägger stark tonvikt på familjelivet, avståndstagande från alkohol och tobak samt tillämpning av goda moraliska principer. I detta ingår tydligen ett budord som lyder: Du skall icke hafva missfall. Skulle du bryta mot detta budord kan du bli åtalad för mord och dömd till fängelse.

Lagen ska förhindra kvinnor att göra abort på illegal, okontrollerad väg och växte fram efter att en 17-årig gravid kvinna betalade en man drygt 1000 kronor för att misshandla henne så att fostret skulle dö. Man kunde sen inte döma henne till något brott eftersom det inte var olagligt.

Ok, så här har de verkligen tänkt till då, tycker de antagligen, de som bestämmer i Utah. En lag löser allt... eller? Det som anses kriminellt ska vara "avsiktliga, medvetet vårdslösa handlingar som leder till missfall". Men vem bedömer... på listan över sådana aktiviteter står nämligen skidåkning och att gå på halt underlag. Ja, fruktansvärda tanke... Tänk bara om man vore gravid i Sverige idag och en sån lag existerade. Då är det bara att hålla sig inne... att gå ut skulle alltså vara mordförsök på ofödd bäbis.


Image and video hosting by TinyPic

2 comments:

Razmatazuz said...

Jag kommer själv från en släkt där stora delar är medlemmar i nämnda kyrkorörelse. Dagar som denna skäms man mer än vanligt över det... Låt oss hoppas att den tyvärr lika mycket mormonska guvernören Gary Herbert låter bli att underteckna lagen. Tyvärr är väl risken att denna förhoppning är förgäves. SUCK!

Hannastacia said...

Med 70 % mormoner är väl inte risken direkt stor nej