Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: SJ granskas

Wednesday, March 31, 2010

SJ granskas

Med all rätt. Det är nämligen omöjligt att hitta deras så kallade "billiga biljetter"... antagligen för att de inte existerar. Jag har då aldrig varit med om fenomenet och det visar sig nu att inte ens SJ själva kan hitta de billiga biljetterna.

På SJ:s hemsida kan man läsa:
Det är inte bara tiden fram till avgång som är avgörande för priset. När det är få som vill resa med tåget är priserna lägre. Är konkurrensen om platserna däremot är hård, då går biljettpriset upp.

Våra priser på resor styrs även av om du är ute i god tid. 90 dagar före tågets avgångsdag släpper vi våra billigaste biljetter. Ju närmre avgångsdatumet kommer desto högre är priset.

Vårt mål är att så många som möjligt ska kunna resa med tåg så billigt som möjligt. Genom att fylla tågen kan vi pressa priserna – och bidra till en bättre miljö.

Jag skulle, utan reservationer, vilja påstå att sista stycket är ren och skär lögn. Deras mål är att tjäna pengar, punkt slut.

Dag Rosander, SJ:s presschef säger: "Vi har ett rörligt prissystem för att fylla tågen så mycket som möjligt. Det är bra för vår ekonomi".

Hoppas utredningen leder till att SJ får sig en rejäl knäpp på nosen... det har kommit undan med alldeles för mycket som det är.


Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

annalin said...

Håller med dig, SJ har verkligen kommit undan med alldeles för mycket. De är ju ett sant bevis på att det är livsfarligt för kvaliteten att sakna konkurrens...