Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Blocket, Tradera, eBay o.s.v

Monday, March 08, 2010

Blocket, Tradera, eBay o.s.v

Klart det finns en risk att bli lurad. Daniel blev det nästan, men var smart nog att kolla upp det hela när det blev lite väl skumt. Jag har till dagens datum inte varken köpt eller sålt en pryl på dessa eller dylika sajter. Och jag kommer med stor sannolikhet aldrig göra det heller. Och det finns flera anledningar.

För det första... jag vill inte ha begagnade prylar. Vem vill ha en gammal schleten soffa eller tröja som nån man inte har en aning om vem det är har haft. Även om det står att prylen är ny eller knappt använd finns det ju sällan några garantier.

Det finns inga garantier att du inte blir lurad som Daniel nästan blev. Och inget är säkert, även om sajterna gärna vill få did att tro det. Har man inte insett att det går att hacka sig runt det mesta är man ju blåst bara där. Dessutom, köper du en kamera på exempelvis Blocken, finns ju ingen garanti i ditt namn om varan går sönder. Kanske måste du ändå köpa en ny veckan efter.

Det allra största anledningen för mig att inte använda dessa sajter är att jag inte vill ha med folk att göra på det sättet. För att sälja eller köpa nåt större en vad som går att skicka i ett paket, måste man ju ha telefonkontakt eller träffas och det har jag varken tid eller lust med.

Nä, jag köper nytt, jag köper säkert och jag köper i affären, där jag lämnar kassörskan bakom disken sekunden jag kliver ut ur affären.

Nu säger jag inte att man inte kan fynda och man kan absolut tjäna sig en hacka på att sälja ut sina saker där,l men det är alldeles för mycket stök för my liking.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: