Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Förkylning + jetlag

Sunday, March 28, 2010

Förkylning + jetlag

Ingen vidare kombination. Allt eftersom timmarna gått har min förkylning bara blivit värre och värre. Det är nåt med flygresor och begynnande förkylning som inte går ihop och som utlöser dem till det groteska. Jag är dock överlycklig att detta kom nu ich inte på nedresan som de brukar. Mår skit nu. Proppade i mig NyQuil innan jag gick och la mig och somnade såklart gott, men sen har natten inte varit något vidare. Vaknat flera gånger med andningssvårigheter due to igenmurad näsa och hosta. Har nog gjort av med halva flaskan nässpray och en toapappersrulle under natten.

Nu har jag precis stigit upp och klockan är 09.06... eller ja, 10.06 är den ju då eftersom tiden bestämt sig sno ytterligare en timma för min redan så tidsbestulna kropp. Vi skrattade gott när vi läste artikeln i flygbolagets tidning om hur man förebygger jetlag för vi hade nog alla fel. Där stod bland annat:
  • att man skulle börja ställa in kroppen på den nya tiden dagen innan flygresan - nja, det kan man väl inte påstå att vi gjorde. La mig nog vid 24.00 amerikansk tid... d.v.s 06.00 svensk. Kanske skulle jag struntat i att lägga mig då?
  • att man skulle undvika stora måltider kvällen innan resa - oops. Jag tror inte att min Elvisburgare på Marlows med efterföljande glassdessert räknas som lättare måltid.
  • att man skulle undvika kaffe eller koffeinhaltiga drycker - det beror ju på hur man ser det. Det kan inte vara direkt mycket koffein i kaffet eftersom det bara smakar vatten (jag tror KLM anpassat sitt hollänska kaffe efter amerikanerna), men det gick nog ner x antal koppar under resan... mest för att det var så fruktansvärt iskallt på planet.
  • att man ska dricka mycket vatten under resan. Ok, men nu är det ju såhär att man oftast får ett upphällt glas vatten på flyget. Det betyder att du antingen måste svepa i dig det direkt eller skita i det totalt. Jag valde oftast det senare alternativet eftersom jag ville försöka sova också (vilket ju inte gick så skitbra). Dessutom vill man ju gärna undvika springa på flygplanstoaletten hela natten.
All of the above har jag alltså misslyckats totalt med. Vad jag däremot ska försöka följa är tipset med lättare motion såsom promenad dagen efter. Jag behöver nog lite luft, trots att jag just nu är allt annat än sugen på det. Yrsel, illamående och total utmattning är allt jag känner nu. All energi och koncentration går åt för att träffa rätt på tangenterna när jag skriver.

Men först ska jag gå igenom tidningarna och uppdatera mig på vad som är på tapeten här i Svedala.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: