Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Haunted

Wednesday, March 24, 2010

Haunted

Efter en liten nap på hotellrummet begav vi oss ut på de mörka gatorna i French Quaters för vår Haunted tour. Eftersom jag inte visste riktigt vad det var va jag lite skrajsen, för det värsta jag vet är ju en massa saker som hoppar fram och skrämmer en. Dock klargjorde guiden från allra första början att så inte var fallet, så jag kunde slappna av lite.

Vid poolen på hotellet + i två barer på Deqatur St.

Guiden, som sa skig vara den enda svarta guiden i New Orleans hade en major i historia och hade från början vielat bli guide på historietours, men eftersom pengarna fanns bland spökturerna hade han hamnat där. Mycket kunnig var han i alla fall. Det var verkligen skitintressant och i två timmar vandrade vi omkring på gatorna i French Quarter och lyssnadepå historier om hemsökta hus.

I mitten på bilden är Nicolas Cages f.d hus (ett av dem). Varför i hela friden han velat bo där kan man verkligen undra, för fy vilka historier. Här ska slavar blivit försökskaniner för nån doktor och i princip torterade långsamt till döds.

Spikarna på pelaren uppe till höger sattpå husen för att hålla pojkarna från att smita ut från döttrarnas hus och man kan se dom på flera av husen med veranda. Någon historia handlade om en pojke som försökt just fly ut ur sin flickväns rum, men inte lyckats så vidare bra.

Hunden nere till vänster hade inget med touren att göra, men vi stannade till på en pub längs vägen för toalett och vätskekontroll och där höll han till. Balls hette han och han hade bara tre ben. Tog sig fram otroligt smidigt gjorde han och han var inte blyg för att leka med oss gäster. Urgullig.

Touren var skitspännande och nu måste jag kolla på nån gammal Clintan-film som tydligen ska ha en antydan till en av händelserna i någon av sina 80-talsfilmer.

Efteråt gick vi till Check Point Charli precis här breve hotellet och tog några kalla och lite biljard.

Idag bär det av vidare till Memphis. Vart vi ska är ingen som vet, men jag är säker på att reseledare Otto kommer på nåt bra. En lång resa blir det i alla fall.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: