Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Grattis Örebro!

Tuesday, March 30, 2010

Grattis Örebro!


Nu kommer äntligen läkarutbildningen till Örebro efter vad jag tror är tredje försöket. Kan tänkas att jag inte skulle bry mig så mycket eftersom jag inte ska bli läkare, men detta är faktiskt ganska stort även för mig. Regionsjukhuset i Örebro blev Universitetssjukhuset i Örebro år 2000 och sedan dess har målet varit att utbilda första klassens vårdpersonal. Läkare har vallfärdat till oss för att göra sina kandidaturer och AT-placeringar eftersom vi har bra rykte, men utan en Läkarutbildning har titeln varit hotad. Att förlora en universitetstitel vore förödande (det handlar såklart om en hel del pengar och resurser), för att inte tala om skamligt.

För lilla mig då. Jag är stolt att arbeta på Universitetssjukhuset i Örebro. Vi (och ja, jag kallar det vi, för jag är faktiskt en del av det) är framstående inom många områden och specialiteter, inte bara i Sverige, utan även runt om i världen. Det är en enorm merit, både för en eventuell forskning och om jag skulle vilja byta jobb. Så Halleluja att de som bestämmer, äntligen tagit sitt förnuft till fånga och gett oss en läkarutbildning. Nu är det ju bara att hoppas att vi kan genomföra uppdraget.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: