Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Kvinnans dag

Monday, March 08, 2010

Kvinnans dag

"Två Oscar gick till Sverige i morse". Till Sverige? inte riktigt va? De gick till:Paul Ottosson, från lilla Lönsboda i Skåne, vann två klasser: bästa ljudredigering och bästa ljudmixning för "Hurt locker".

Kvinna

Idag är det internationella kvinnodagen. Vad det innebär finns att läsa här. Tydligen är dagen en helgdag i många länder... det borde den vara här med. Jag skulle absolut inte ha ett dugg emot att ha en extra dag ledigt om året... då kanske man skulle hinna med storstädning och den där tvätten som aldrig blir tvättat (haha, nårrå). I Sverige får kvinnorna blommor och ett grattis på dagen. Jag finner detta lite lustigt. Dagen handlar om jämställdhet, right? Så varsegoda, ni får en dag, grattis?


Image and video hosting by TinyPic

4 comments:

S.A.I. Steve Lando said...

de generella kvinnolönerna ligger väl på runt 10 procent lägre än männens? om jag minns siffrorna rätt.

Kvinnan borde således få vara ledig minst 30 dagar extra på året.

För att finansiera detta kan en extrapålaga läggas på männens inkomst, som direkt transfereras över till kvinnorna.

detta var bara ojämlighet gällande lönen.

om man vill ändra ojämlikhet gällande ägande så får man skicka över mer än lönen:) mannen bör också sköta hushållet i några tusen år med:)

Hannastacia said...

Haha, Du var mig en som fattat galoppen!

S.A.I. Steve Lando said...

absolut. Det handlar om att man via lagens hjälp bör föra över både pengar och makt till kvinnan, samt ge henne olika former av fördelar.

Vissa säger 50 %, men kvinnor består ju utav 51 % av befolkningen, och för att råda bukt med det 'manliga förtrycket' och den 'manliga egoismen' så bör man ge kvinnan ganska stora marginaler. 60-70 % bör minst tillfalla henne. Männen bör påläggas extra beskattningar som kvinnan bör få ta del av.

Till att börja med borde fackorganisationerna framföra lönestopp för män, framtills kvinnans lön överstiger mannens med låt säg, tjugo procent.

Allting bör inriktas på att frisätta kvinnan från de ekonomiska hjul som hon instängts i, och för att göra det måste mannen ge henne mer.

naturligtvis är det hans tur att sköta hushållet.

Hannastacia said...

Har du ihop det med Gudrun och grabbarna? ;)