Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Gimp

Sunday, March 07, 2010

Gimp

Hmm, min baravaradag börjar bli långtråkig. Hittills har jag inte uträttat ett skit. Bara suttit och legat i soffan. Känns lite som att slösa bort dagem. Jag är ju urusel på att inte göra nånting. Rastlösheten gör sig påmind med råge. Men nu är jag i det där läget att jag inte vet vad jag vill göra heller. Finns mycket jag kan ta tag i, men vad har jag lust med?


Min kamera kan ta bilder med upplösningen 4000 x 3000. De blir alltså helt enorma. Till min stora förvåning upptäcker jag att jag har 4 olika program i datorn som man kan kolla på bilder i, men inget förutom Paint kan hjälpa mig med en förminskning av bilder. Löjligt. nu menar jag inte att jag absolut måste ta bilder med denna enorma upplösning... inte alls. Dock kom jag på att jag många gånger tänkt att jag borde ha ett bra program för bilder. Jag har haft Photoshop på tidigare datorer, men det är ju så jäkla stort och slöar ner typ allt... inklusive min hjärnkapacitet eftersom det många gånger är så krångligt.


Jag kom på att jag läst om olika bildredigeringsprogram i min bloggtidning och tog därför hem gratisprogrammet Gimp. Detta ska vara en värdig konkurrent till Photoshop, men ta mindre plats och vara gratis. Och det ser faktiskt ut som Photoshop... och verkar fungera på liknande sett. Därmed är det säkert lika komplicerat med, men jag är beredd att ge det ett försök.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: