Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Storlek vs. Size

Wednesday, March 31, 2010

Storlek vs. Size

Någon som har ett svar på detta?

För x antal år sedan bad jag min mamma köpa med löparskor från USA. Jag gick till en sportaffär här i Sverige och provade skon för att få rätt storlek. I skorna står ju nämligen storleken för Europa, USA, UK och i cm. Som tur var köpte mamma inte den storlek jag sagt för då hade hon kommit hem med en alldeles för liten sko.

Svensk sko

I USA har jag storlek 8. I Sverige har jag 38. Kollar jag vad det står i mina skor storlek 38 från Sverige skulle detta vara en 7:a... detta stämmer alltså INTE med verkligheten i USA. Lägg märke till att även cm-angivelsen skiljer sig.

Amerikansk sko

Om man nu tar det hela ett steg längre och använder sig av en konverterare på nätet skulle svensk storlek 38 vara lika med amerikansk 7,5.

Nu kanske ni tänker att det skiljer sig mellan olika skomodeller och den förklaringen hade kanske hållt om det bara handlade om ett par skor, men jag har köpt mängder av skor i bägge länder och detta är samma visa varje gång... och gången jag bad mamma köpa med var det ju exakt samma märke och modell. Det finns vad jag kan se ingen som helst logik i detta förutom att konverteringssystemet överlag inte riktigt fungerar som det ska.


Denna låda kommer från skor köpta i Sverige. Är det nåt vi är bra på är det i alla fall övertydlighet... för varför skulle en knodd under 3 år behöva ett par träningsskor storlek 38?

Image and video hosting by TinyPic

No comments: