Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Gul, glad asiat

Tuesday, September 20, 2011

Gul, glad asiat

Haha, missta mig nu inte för att vara rasist eller nåt, men idag kan man läsa i tidningen om att Kinapuffarna är rasistiska. Detta får mig att tänka på det radioprogram jag hörde i samma ämne på tåget en gång där man diskuterade den "gula glada asiaten" på denna samma påse. Det var så länge sen att jag inte minns resten, men jag minns att jag skrattade... inte åt diskussionen i sig, men upplägget på programmet var så innerligt kul att jag nästan skrattade högt där på tåget.


Men... vad är det med att försöka hitta rasistiska inslag överallt. Har inte Kinapuffspåsen sätt ut så här ofantligt länge? Är det verkligen så att det är många asiater där ute som tar illa upp av att det är en glad gubbe på påsen? Vad är negativt med att vara glad? Journalisten Patrik Lundberg menar att det är en nidbild och att "Det pryds av en knallgul asiat med rishatt och ögon sneda som en lördagsfylla". Jag kan inte hålla med om att gubben ser full ut. Dessutom är påsen gul och gubben kan därmed lika gärna vara genomskinlig. Och att han har rishatt är väl inget fel? Skulle det vara en fördom och på vilket sätt? för jag menar är det nåt negativt att ha rishatt? Ok, förlåt, jag förstår vad han menar. Men jag tycker ändå att han skapar ett problem och uppmärksammar folk på saker som de antagligen annars inte skulle ha uppmärksammat.

Jag säger: Behåll den gula glada asiaten på påsen! Man ser ju lång väg att han är skitglad över att få pryda påsen med delikata puffar.


Image and video hosting by TinyPic

No comments: