Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Mannen med minne

Thursday, October 29, 2009

Mannen med minne

Mannen utan minne är nu åter i Tyskland sedan i morse.

Recap för er som inte hängt med:
Mannen utan minne vaknade upp på sjukhuset UMAS i Malmö i september, efter en stroke. Han påstod då att han hade tappat minnet – han kom inte ihåg något från sitt tidigare liv.
TV3:s ”Efterlyst” tog upp fallet och mannen vädjade till folket att hjälpa honom ta reda på vem han var. I tisdags surfade han på en dator på stadsdelsförvaltningens kontor i Malmö. Personer såg då att mannen utan minne gick in på sin egen hemsida. På webbplatsen poserar han framför en svart Mercedes av sportmodell. Där finns också bilder på släktingar och en vit tegelvilla.


Nu till min fundering... Denne man, Mahmoud Houssein, 65, ska alltså vara asylsökande i ett annat land än Sverige varpå han utlämnas. Att fejka ett förlorat minne är väl ett ganska smart drag i sammanhanget om han nu misstänker sig inte få asyl eller inte orkar med processen längre. Så länge ingen visste vem han var, hade han kunnat bygga upp ett nytt liv här i Sverige och till och med få hjälp till det eftersom vi i Sverige hjälper those in need (även om man kan ha åsikter om hur bra hjälpen är).

Men... om man vill lura folk att man inte minns och därmed få en möjlighet att leva ett lugnt liv i ett nytt land... varför då i hela fridens namn vara så urbota dum så man går ut i pressen och i TV, visar upp sig och ber om hjälp? Nu blåste han sig själv genom att besöka sin egen hemsida, men det var väl bara en tidsfråga innan någon känt igen honom. Smartast hade väl varit att hålla sig så långt ifrån uppståndelse som möjligt.

Jadu, Mahmoud... där rök den chansen. To bad.

No comments: