Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Death by Pandemrix

Thursday, October 22, 2009

Death by Pandemrix

Det är de högprioriterade... riskgrupperna som fått börja vaccinera sig denna vecka i Örebro landsting. De är prio 1. Men hör du till gruppen som kan må dåligt av vaccinet ska du avstå?!? Ooookki... eller... va? Är inte detta samma människor?

Två personer har nu dött
strax efter de tagit influensasprutan. Om detta är till följd av vaccineringen kan man ännu inte svara på, men faktum är att det var kroniskt sjuka människor som blivit uppmanade att ta sprutan för att de tillhör en riskgrupp i samhället för att bli dåliga av den nya influensan. Långskott eller inte om det har med vaccinet att göra, men nu är de döda... och det var inte influensan som tog livet från dom.

Lennart Waldenlind, läkare på Läkemedelsverket uttalar sig i ärendet:
"Läkemedelsverket utreder nu om det kan krävas nya rekommendationer som avråder äldre och sjuka att vaccinera sig. – I de kliniska testerna som görs inför en vaccination så finns det få av de här ovanliga patienterna representerade."

Vidare säger han and I quote: "Erfarenheten av hur de reagerar kommer senare."

Ja, men det känns ju tryggt. Vi kommer alltså i alla fall nån gång i framtiden få veta. Men du Lennart... är inte det lite sent?

Ytterligare en som uttalar sig i ärendet är Björn Olsen, professor och överläkare i infektionssjukdomar vid Akademiska sjukhuset och Uppsala universitet:
- Hade vaccinet haft några akuta allvarliga biverkningar hade vi vetat om det.

Detta tycker jag är ett alldeles för snart och kaxigt uttalande. Inte ens en professor/överläkare kan med 100% säkerhet veta nåt dylikt och bör nog vara lite försiktig med såna uttalande... anser i alla fall jag.

Ja, det är spännande det här. Värken i armen tycks vara nåt överjävlig säger de som tagit sprutan, men det kan man väl leva med ett par dagar. Illamående är tydligen mycket vanligt förekommande och en törst som inte är utav denna värld. Dock är ju dessa biverkningar faktiskt petitesser. Jag tror nog i alla fall jag vill vänta tills man fått den där erfarenheten Lennart pratar om.

3 comments:

Anonymous said...

Värken i armen är olika för alla. Personligen har jag inte speciellt ont, som en medelmåttig träningsvärk ungefär.

Och det Olsen menar är att de allvarliga akuta biverkningarna hade synts redan, eftersom tillräckligt många är vaccinerade nu. Däremot finns det förstås grupper som det finns så få individer i att riskerna för dem inte kan statistiskt säkerställas

Therealist said...

Tillräckligt många är vaccinerade... kiss my.... Men tror man så tro man, då skulle jag så klart vaccinera mig, det är inte ont i armen som gör att jag avstår. Hellre en vecka i bingen och bygger upp ett visst immunförsvar än vaccinerar mig år ut och år in... denna hysteri börjar bli löjlig banne mig

Anonymous said...

http://www.lakemedelsverket.se/upload/bipacksedelpand.pdf