Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Afrika 8 månader

Monday, October 19, 2009

Afrika 8 månader

Idag fick vi besök av en nyss hemkommen (igår) kollega på jobbet. Hon har i 8 månader jobbat och bott på en båt i Benin, Afrika genom hjälporganisationen Mercy Ships. Nån slags missionsarbete skulle jag tro. Under eftermiddagskaffet satt vi alla samlade runt henne och lyssnade på hennes historia.


Mercy Ships är en global välgörenhetsorganisation som tjänar människor oberoende av religion. Vi följer Jesu exempel och välkomnar volontärer som har tid att hänge sig åt arbetet med att ge hopp och medicinsk vård till fattiga. Det 499 fot långa Africa Mercy anslöts till flottan i mars -99. Skeppet är sedan 2007 vårt nya flaggskepp komplett med sex operationssalar och 80 sjuksängar.

Jag är avis... vill också göra nåt så spännande. Jag tror dock det är lättare om man har någon/något bakom sig som i hennes fall kyrkan. Dessutom krävs en hel del pengar. Allt arbete är voluntaristisk och kostnaden för mat, boende och leverne beräknades till ca 8000 i månaden. För 8 månader blir det en hel del pengar. Men vem vet... en vacker dag kanske.

Kollegan imponerar mig djupt. Detta är inte den typen av tjej som man tror ska ge sig ut på nåt liknande. Hon är otroligt blyg och tillbakadragen. Lever för sin kyrka och gud och är inte direkt den som gör nåt som sticker ut. Hon har aldrig haft en pojkvän och bor hos sina föräldrar, trots en ålder på 29 år. Men hon gjorde det och inte nog med den enormt imponerade resan hon gjort och upplevelserna hon fått, kommer hon också hem med en ring på vänster finger. Hon har alltid sagt att hon vill gifta sig med en afrikan och nu ser det ut som hennes dröm går i uppfyllelse.

No comments: