Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Jag spyr på Kent

Wednesday, October 28, 2009

Jag spyr på Kent

Skit också... Kent har släppt ett nytt album... "Röd". Jag kan nog gå så långt som att säga att jag hatar Kent. De är Sveriges svar på Coldplay. Deppig intetsägande musik, som på nåt konstigt sätt kommer undan med att vara "djup". Själv får jag panik när jag hör Kents musik. Det drar och gör ont i hela kroppen. Jag såg nya videon "Töntarna" i morse och den var prick lika trist som musiken.

Från Marcus Larssons recension i aftonbladet:

"Det är synthljud som stör och borrar sig in i huvudet. Det är stämningar som påminner om Vangelis soundtrack till science fiction-filmen ”Bladerunner”. Det är monotona och släpiga discobeats. Det är en Jocke Berg som sjunger om ”dom” och om att hänga nån högt och om att vara lite utanför. En godkänd tristess."

Från mig får de dock inte ens godkänt. Dessutom sjunger de på svenska, vilket ger dom ytterligare minuspoäng. Jag menar... vad är detta?
å häng dom högt
Så häng dom långsamt
Men häng dom högt
Jag kräver hämnd
En tidig morgon
Född till tönt

Så lägg dig ner och sov, lilla syster
Bara lägg dig ner och bida din tid nu
Jag vet, du vet vad som måste ske nu
Jag tror stenhårt på din plan
Häng dom högt, häng dom högt

När du grät på festerna
Var jag aldrig bjuden in
Du föll isär inför gästerna
Jag byggde upp dig bit för bit, igen
Bit för bit, igen
Bit för bit, igen

Så blev jag expert på att vänta själv
Man vänjer sig snabbt, man väntar på nån
Glasögonormen reflekterar ljus, skjutsar dig hem, villkorslöst
Bakpå min cykel höll du mig, som i kramp
Du landade hårt, du var nog alltid sjuk

Lägg dig ner nu och sov, lilla syster
Bara lägg dig ner och bida din tid nu
Jag vet, du vet vad som måste ske nu
Jag tror stenhårt på din plan
Häng dom högt, häng dom högt

När du grät på festerna
Var jag aldrig bjuden in
Du föll isär inför gästerna
Jag byggde upp dig bit för bit, igen
Bit för bit, igen
Bit för bit, igen
Bit för bit, igen
Bit för bit, igen

34 comments:

CiBag said...

Jag håller med fullständigt! Kent får en att vilja skjuta sig i huvudet...

Eva said...

Jag med! Uscha!

Anonymous said...

Ni är bara avundsjuk tjejer.

Kent är kvallite, dessutom blir de bara bättre med tiden.

Texterna blir bättre och musiken. Om någon vill skjuta sig i huvudet kan man knappast lägga ansvaret på Kentarna.

Det finns mycket snygga kopplingar till stora svenak poeter, sk intertext.

I vårt sjuka musikliv med Idol-deltagare ena halvåret ich melodifestivalen det andra är det befriande med svenskt vemod.

Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent, Kent!

sucker said...

äsch kent sveriges svar på coldplay? coldplay är ju ett skitband. dom har ingen karaktär, det har ju kent.

jag spyr på dig

Hannastacia said...

Jag kan bara inte se det.

y3kproblem said...

Håller med till fullo. Trist musik, och bandet är pretentiöst och tråkigt. Usch...

Hannastacia said...

Pretentiös och Kent ser jag som synonymer

Anonymous said...

Ja men vilket litet I-landsproblem. Älskar Kent men förstår att inte alla gör det. Visst är det skönare att lyssna på sorglös musik som typ Rihanna eller Markoolio men så vill inte allaha det. Hoppas på ett mästerverk ifrån grabbarna. Kent är faktist Sveriges största och bästa rockband. deras musik betyder faktist något till skillnad mot all Mtv-trams.

Anonymous said...

Vad är det för fel med att vara pretentiös? då har ju musiken i alla fall ett värde!

Mannen i den vita hatten said...

haha men orka kräkas på kent. Hata är ett starkt ord, har svårt att se vad dom gjort dig som gör att du kan hata dom. Men dom verkar ju beröra dig i alla fall eftersom du skriver ett inlägg på din meningslösa och intetsägande blogg.

Om du nu inte klarar av det svenska språket, varför skriver du den här bloggen på svenska? Det är inte direkt så att jag hatar eller spyr på dig bara för att din s.k. logga på den här bloggen är bland det gräsligaste och fulaste jag sett. Gjort den i mspaint föressten efter en 2v kurs på komvux i "data"?

Vänta, ska bara anteckna att du bytt schema och att det var kallt ute. Klart.

Hannastacia said...

Mannen i den vita hatten: Vilka rara ord om min blogg :D. Vilken tur det är att det är helt frivilligt att läsa bloggar. Tycker du inte?

Tänk att Kent var ett sånt hett ämne!

Anonymous said...

Alltså fy fan vilka jävla idioter det finns, din blogg är väl helt frivillig att läsa och det är sjukt intressant att folk verkar ta det personligt när du på DIN blogg uttrycker din åsikt om ett jävla skitband. Mannen i den vita hatten är antagligen en synonym för blondinbella, eller någon annan form utav nätmobbare som tycker att det är ok att gå till personangrepp så fort det skrivs något som inte passar in i dess snäva lilla åsiktsregister. Men enormt gulligt att denne tar sitt trasiga självförtroende och försöker bättra på det genom att klaga på din layout? Jag är glad över att du inte verkar ta åt dig, jag blev iaf asförbannad! Haha! Hattmannen; jag HATAR din typ av människa, världen vore fan bättre utan pissråttor som du.

Eva said...

Jag skulle vilja se dig och mannen i den vita hatten i en rond IRL. Går det att ordna? Jag kan hålla i bettingen! (tror tyvärr inte oddsen är så stora för hattmannen)

Kent är ärligt talat nåt av det värsta jag vet. Om man skulle vilja tortera mig, så kan jag avslöja att det går bra med en cd-spelare och en Kent-skiva. Sen spelar det ingen som helst roll om folk anser att dom är musikaliska genier, i mina öron låter dom BAJS.

Kverulant said...

Jag vill inte vara otrevlig eller elak, och frågan jag kommer ställa måste du förstå ställs enbart av ren nyfikenhet.

Vad lyssnar du på för musik?
Vilket är ditt favoritband?

Hannastacia said...

Nä, jag tar inte åt mig. Jag gillar min blogg :D. Gör man det inte kan det ju knappt bli mer frivilligt att läsa än vad en blogg är.

Eva: Fixar du boxningsringen så snörar jag på mig handskarna :D

Kverulant: Jag är en rock/metal/punk kinda gal, men hittar gobitar inom all sorts musik... förutom sån som Kent och Coldplay dock, vad nu den genren kallas.

Favoritband om vi ska ta en från varje genre är väl typ Volbeat, Zyklon och The Falcon.

viktor said...

Synd för dig att dom är sveriges mest älskade band and that is a fact och nu kollar jag på vilka band du gillar ...... byt blöja tjejen

Mannen i den vita hatten said...

till anonyma-killen: haha whaat? nätmobbare? verkligen inte! Fattar inte dubbelmoralen, har jag inte lika mkt rätt att spya galla över något som Hannastacia har eller vadå? Det är din personliga åsikt att jag citat klagar på din layout slutcitat. Jag har väl lika mkt rätt att inte gilla den som Hannastacia har lika mkt rätt att inte gilla Kent och således även uttrycka detta i skrift, eller? Tycker du ska kamma luggen å komma tillbaka om 10 år när du fått hår på bröstet!

Och jo, klart det är frivilligt att läsa bloggar! Vad säger du själv, är det frivilligt att lyssna på Kent? Ingen har väl tvingat dig till det antar jag, ändå utrycker du ditt hat. Ingen har tvingat mig att läsa din blogg, ändå utrycker jag min åsikt om din layout. Fattar inte skillnaden. Känns som detta är klubben för inbördes beundran.

Och ja, ge mig 10min IRL så argumenterar jag ner dig på 10 sek =)

Mannen i den vita hatten said...

måste bara få tillägga vad gäller din musiksmak. Du nämner 3 band, ska det vara motsvarande dom 3 genrerna du listar? Hoppas verkligen inte det för jag vet inte vilken av dessa 3 som är metal och Punk.

Jag lyssnar både på Volbeat och The Falcon och i mina öron låter The Falcon i vissa avseenden mer likt Coldplay än vad Kent låter likt coldplay så jag förstår inte riktigt hur du kan placera dom i samma genre?!

Börjar nästan lukta som att problemet ligger i att du är anti mainstream och att det är lite coolt att lyssna på sånt som inte all kids lyssnar på.

Hannastacia said...

Viktor: Ska jag byta blöjan fast den är torr?

Hatttmannen: Inget kan få mig att sätta mig ner, sätta på en Kent-skiva och lyssna... så långt har du rätt,men Kent spelas på radio, TV, affärer, väntrum och över-jävla-allt hela tiden och är därmed aningens svårare att undvika. Knappast nån som kastar min blogg i nyllet på dig vart du än går.

Jag vet inte vad Kent och Coldplay hamnar i för genre... JAG placerar dom tillsammans i en genre efter MITT tycke dvs skitmusik.

Att vara mainstream eller inte var kanske nåt jag brydde mig om när jag va halva min ålder. Vad kidsen lyssnar på varken vet jag eller bryr mig om. Jag lyssnar på det jag tycker är bra. Otroligt va?

Eva said...

Mannen med den vita hatten: Du snackar om att andra ska växa upp och skaffa hår på bröstet; är inte det att kasta sten i glashus? Jag tycker inte det verkar särskilt moget att komma med personliga påhopp, om exempelvis Hannas val av färg och form på sin blogg, som inte alls har nånting med diskussionen (dvs Kent) att göra. Sådana fasoner trodde jag man växte ifrån i sandlådan.

Mannen i den vita hatten said...

men suck, eva du verkar ju inte ha alla indianer i kanoten direkt. Jag har väl aldrig påstått att layouten på denna blogg har något med Kent att göra??

Förstår du inte liknelsen?? Hannastacia spyr på Kent utan anledning. Jag spyr på layouten på denna blogg utan anledning. Skillnaden är?? I min bok är det ingen skillnad men i din bok kommer jag tydligen med personliga påhopp.

Hannastacia: Dina argument håller ju inte för fem öre. Du menar alltså att gillar man inte något man ständigt blir utsatt för är det okej att spy galla på en blogg? Om jag inte gillar handikappade personer som jag dagligen blir utsatta av på stan, tunnelbanan och i affärer, då är det okej för mig att hata dessa och uttrycka detta på en blogg???

Shit vilket skämt! Dina argument är ju skrämmande....

Hannastacia said...

Ehh, ja, jag tycker det är helt ok att spy galla över Kent i min blogg. Skulle du spy galla över det du beskriver skulle du nog bli anklagad för hets mot folkgrupp och dessutom va en ren och skär idiot, men rent teoretisk... ja. Att du ens jämför är lite skrämmande.

Evas indianer sitter jävligt stabilt, med säkerhetsbälten och allt, i kanoten.

Mannen i den vita hatten said...

men haha din intelligensnivå är ju skrämmande låg. Exakt vad är det du inte förstår i liknelsen jag drog? Låt mig förtydliga:

DU anser att du har rätt att spy galla på Kent eftersom DU blir utsatta av dom överallt i samhället och att det därmed rättfärdigar dina rätt att framföra dina negativa åsikter på en blogg.

Det är just detta som är så skrämmande. Du resonerar som många andra grupper i vårt avlånga land som har rakade huvuden. Tragsikt.

Du måste ju vara en idiot om du inte förstår liknelsen jag gjorde (men av dina argument att döma så är det nog redan fastställt att så är fallet)

varför inte bara knipa igen kakhålet i fortsättningen? Det kommer grodor från din mun...

Hannastacia said...

Ursäkta... säger du åt MIG att va tyst i MIN blogg? Don't think so mister. Om min intelligensnivå är låg, vad är då din? under ytan?

Jag förstår din liknelse väl... jag tycker bara den är rent ut sagt korkad. Kent är ett band för helvete, inte en förtryckt folkgrupp som du väljer att jämföra med.

Och JÄVLAR du va mycket skinnskallar vi måste ha i Sverige om alla som inte gillar samma band som du är det. Jag förstår att du känner dig utsatt... stackare.

Mannen i den vita hatten said...

japp helt korrekt, skulle faktiskt uppskatta om du var tyst men tyvärr råder det ju inflation i bloggvärlden och alla som äger en dator ska ju ha en personlig blogg och basunera ut för hela omvärlden vad dom äter till middag och vilken film dom såg på bio.

Vad gäller min intelligensnivå tror jag nog att jag ligger i klass med medelsvensson, kanske något högre. Jag jobbar som konsult och tjänar 40 lök i månaden så jag vill väl tro att jag med min intelligens under mina 27 år hitils har lyckats lite i alla fall.

Hur som haver, väl rutet!

Hannastacia said...

Aha, konsult säger du... inte många som lyssnar på dina råd va? Är du lika kass på att argumentera för saker i jobbet som här, måste du ha en väldigt snäll chef som ger dig så mycket pengar för bullshit. Ja, det finns spån överallt.

Att du känner behov av att visa på den intelligens genom att peka på din lön är rent ut sagt skrattretande, men att IQ sänker EQ verkar du va ett levande bevis på.

Nä, du kan inte få käft på mig, du man med din höga hatt.

Mannen i den vita hatten said...

Förstår inte hur du kan vräka ur dig groda efter groda och du argumenterar inte särskilt sakligt heller. Du insinuerar att jag i min profession är oduglig och överbetald, på vilka grunder och var i diskussion kommer detta in? Tog argumenten slut och det var dags för ronden "personangrepp"? (att jag anser att din logga är ful är långt ifrån personangrepp om du du ska hugga tillbaka på det. Smaken är delad och jag anser den vara ful efter att ha sett den. Du anser att jag är överbetald utan att veta ett skvatt om vad jag gör)

Jag har inte sagt att lön är en måttstock på intelligens, läs om och läs rätt. Det enda jag sa är att jag TROR att jag inte är helt IQ befriad pga att jag anser att man inte kan jobba som it-konsult utan en viss nivå av kompetens vilket i sin tur kräver en viss intelligensnivå.

Hannastacia said...

Jag har ALDRG påstått mig vara saklig... snarare tvärtom vilket jag upprepade gånger skrivit i min blogg. Jag tror jag lyckades va ganska saklig dock när det gällde min åsikt om Kent. Jag tycker de suger, även om det orsakar en tår i ditt öga. Jag behöver inte fler eller ens ett enda argument till varför jag tycker det.

Din lön och ditt yrke kom in i diskussionen prick vid det tillfälle DU tog upp det. Det är upp till dig hur du tolkar det jag skriver. Förresten, jobbar du på Bredbandsbolaget? :)

Ronden personangrepp startade du långt innan... läs dina egna inlägg (och nä, jag talar inte om dina åsikter om min logga, för att den är ful vet jag och jag anser inte heller en logga vara en person).

Mannen i den vita hatten said...

men! å jag som har trott att det var upp till dig att avgöra hur jag tolkar saker å ting, darn! Du måste vara sjuksyrra med den insiktsfulla analysen, yes?! Och jag säger detsamma, det enda jag har menat med all mina kommentarer är egentligen att vesivio är godare än hawaii. Om du tolkat det på något annat sätt får det stå för dig

Men jag måste erkänna att jag blivit lite road av allt detta, jag menar hur kul är det inte att argumentera med en överbetald sjuksyrra som har en personlig blogg med ett klientel som är värre än hare krishna!

Och nej, jag jobbar inte på bredbandsbolaget. Jag konsultar just nu åt ett företag i spelbranschen.

Hannastacia said...

Haha, jag har nog aldrig blivit kallade överbetald förut, men nån gång måste väl vara den första.

Som sjuksköterska har jag i alla fall lärt mig en del om hur människor funkar (kan nog slå vad om att du inte håller med)... och du min vän... funkar inte speciellt bra. Att nån kunde bry sig så mycket om mina åsikter om ett sketet band är även det ganska roande dock.

Vesuvio säger du... jag är nog mer av en Capriciosa kinda gal.

Eva said...

Hade du, hattmannen, haft den intelligens som du påstår dig ha (och inte fan är det social intelligens i alla fall), så hade du istället motargumenterat Hannas åsikt om Kent och inte kommit med rena förolämpningar om hennes livsstil. Och jag uppfattar ditt utlägg om vad du jobbar med, din ålder och din inkomst som rent skryt, vilket du inte kommer särskilt långt med, då både jag och Hanna är äldre än dig, och förmodligen har både rikare och lyckligare liv än dig då vi inte behöver skaffa oss självförtroende genom att hävda sig på ett sånt omoget sätt som du gör.

Jag hoppas, för din och din omgivnings skull, att du också inser hur barnsligt du beter dig och skaffar dig en lite bättre attityd. Jag tror du skulle tjäna på det.

Och dina "hånskratt" ser jag bara som ytterligare ett tecken på dåligt självförtroende.

Sachi said...

f.u kent äger. du vet nog inte vad riktig musi är lila du

Hannastacia said...

Nä du Sachi... så måste det ju vara... suck!

kentistN said...

Kent är det enda bandet som någonsin har levererat platta på platta på en så oehört hög nivå. Jag njuter av varenda sekund när man så lyssnar på Jocke Bergs slitna hesa stämma. Att plocka ut texten ur musiken, som du gjort i blogginlägget visar på din okunskap. Att enbart läsa lyriken i en musiklåt, det är att läsa enbart toppen på isberget. På samma sätt är det att bara lyssna på musiken i en låt med text. Man måste ha helheten för att förstå, för att se. Vad gäller Coldplay tycker även jag att är ganska intetsägande och väldigt lika från låt till låt (dom är inte alls lika djupa som Kent tycker jag, mer ytliga och platta). Kent, deppiga? Nej, speglar verkligheten vill jag säga. Hur jävla kul är alltsammans? Och deppigt? NEJ. Det är kul att lyssna på Kent, iallafall jag blir pepp. När dom röjer hårt på en konsert, satan vad livet leker!