Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Helt ok med misshandel av äldre?

Saturday, July 09, 2011

Helt ok med misshandel av äldre?

Man tror ju inte det är sant när man läser om vad som hänt 101-åriga dementa Gun på hemmet.

Undersköterskan ska då, enligt anhöriga till Gun, först försökt reta upp Gun för att sedan trycka henne hårt på näsan.
När Gun började skrika försökte undersköterskan tysta henne genom att trycka in Guns egen hand i hennes mun.


Om man nu tycker så jälla illa om folk och/eller sitt jobb har man väl inget där att göra. En sån här människa borde spärras in och aldrig mer få jobba med nåt som har i närheten av att göra med människor. Det allra värsta är att man ju vet att detta är bra mycket mer vanligt förekommande än vad man önskat.

Jag vet inte hur det ser ut idag, men när jag jobbade på äldreboende fanns det tre typer av anställda. Det var gamla trötta undersköterskor som hatade sitt jobb och det var unga tjejer utan utbildning som fick jobb som vårdbiträden innan de kom på vad de ville utbilda sig till. Ingen hade nån direkt dröm om att jobba på ett äldreboende utan det var bara så att det var där man hamnat. Den tredje gruppen var utländska kvinnor och här har vi den enda gruppen som faktiskt såg någon mening i jobbet. Som jobbade för att de gamla skulle ha det värdigt. För så är det i deras kulturer. Man tar helt enkelt hand om de som gjort att man finns till. Jag var en sån där tjej i väntan på att komma på vad jag skulle göra med mitt liv och jag trivdes ganska bra. Det var dock inte samma för alla. De flesta såg jobbet som ett nödvändigt ont och det var snabbt in och ut till de gamla för att sedan istället stå och röka och snacka skit. Men... de gjorde i alla fall ingen illa. Nä, det var de gamla sura undersköterskorna som var besvikna över sitt liv och att de inte tagit sig någonstans. Nu ska jag väl inte dra alla över en kant, men faktum är att där jag var såg det faktiskt ut så till större del. Jag såg en och annan som inte behandlade de gamla direkt väl, även om det inte var någonting liknande fallet Gun.

Jag tycker kommunerna borde ha lite bättre koll på sina anställda... och framförallt vilka de anställer från början. Det krävs absolut ingen undersköterskeutbildning för att jobba på äldreboende. Herregud det handlar om sunt förnuft. Man ska ta hand om dom precis som man skulle velat ha det själv. Dock bör inte vem som helst anställas och man bör ha täta uppföljningar på hur de sköter sig. Där jag jobbade satt chefen emellan de två husen där avdelningarna låg och jag tror aldrig jag ens såg henne i närheten av vare sig de gamla eller innanför boendets dörrar.

Extra galet i fallet Gun är att undersköterskans som misshandlat den gamle kvinnan fått jobba kvar i flera månader trots händelsen. Nu är hon avstängd, men får fortfarande lön!??! Hur sjukt är inte det? Garanterat kommer hon inte heller få det straff hon förtjänar. Tragiskt är bara förnamnet.


Image and video hosting by TinyPic

1 comment:

Johan Johansson said...

Tycker äldre borde behandlas bättre borde verkligen göras nått åt det.