Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: SJ mörkar

Tuesday, July 12, 2011

SJ mörkar

Har ni läst artikeln om SJ idag? Om inte gört! Och så blir ni lika vansinniga som jag. Vilket jävla skitsnack rent ut sagt! Publicerar hela vansinnet här så ni får se idiotin.

SJ talar tyst om förseningar

Vill inte berättar varför du får vänta på tåget

Tåget är 20 minuter försenad på grund av...ja vad då?
Sedan i juli vägrar SJ låta Trafikverket berätta orsaken till varför tågen blir försenade.
– SJ har funderat över vad som är relevant och kommit fram till att det viktigaste är hur lång tid det kommer dröja innan tåget kommer fram, säger Clas Lundstedt, pressinformatör på Trafikverket.

"Säkrare prognoser"

Trafikverket har fått order om att sluta med meddelanden om anledningen till förseningar, det gäller både utrop i högtalare och på informationstavlor. Enligt Trafikverket beror det på att det inte är viktig information för resenärerna.
Dessutom tror Clas Lundstedt att utan utrop kommer man bli bättre på att ge säkrare prognoser när tåget verkligen kommer att avgå.
Varför skulle ni bli bättre på det?
– Vi jobbar hela tiden på att förbättra prognoserna och ge mer exakta tider. Om vi fokuserar på avgångstiden tror jag att vi på sikt kan bli bättre.

"Ska vara som på flygplats"

Enligt SJ, beror beslutet på en kundundersökning som visar att resenärer på stationerna inte bryr sig om anledningen till förseningar. SJ vill att det ska vara som på en flygplats där resenärer endast får tre alternativ, antingen kommer flyget i tid eller så blir det en ny avgångstid eller så blir det inställt.
– Tidigare har Trafikverket ofta ropat ut att det är ett lokfel, men kunderna undrar vad det är, det kan vara fel på loket eller fel på strömförsörjningen eller någon annan orsak. Kunderna vill helst av allt veta när tåget går, säger Sven Ingvar Håkansson, pressinformatör på SJ.
Det är väl klart som korvspad att man vill veta varför. Det har ju allt att göra med hur lång tid det kommer ta. Och dessutom har man enligt mig i alla fall rätt till en förklaring om ett tåg blir helt inställt!

Det är verkligen inte direkt smart av SJ att komma med en sån här grej. De är ju inte direkt poppis från början och definitivt inte kända för att lösa problemen smidigt för sina dyrt betalande resenärer. Hade de varit det hade jag kunnat gå med på att inte veta. Om man haft någon förhoppning om att det skulle lösa sig snabbt och geschwint.


Nä, tacka vet jag min App till telefonen... den berättar fortfarande för mig vad som är galet i alla fall.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: