Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Lars Vilks... med rätt av vara skitskraj

Tuesday, March 09, 2010

Lars Vilks... med rätt av vara skitskraj

Lars Vilks har en yxa innanför dörren. Han har också sett till att han har ett place i sitt hus där han kan barrikadera sig tills polisen kommer till hans undsättning. Igår fick han veta av media att sju män gripits efter att de planerat mörda honom.


Och vem är då Lars Vilks? Jo, det är mannen som ommaren 2007 publicerades Lars Vilks teckning av profeten Muhammed som rondellhund i Nerikes Allehanda. Det ledde till protester... minst sagt. Efter uppståndelsen satte en al-Qaida-ledare en prislapp på Vilks huvud. Den som mördade den svenske konstnären skulle få 100 000 dollar. De sju personerna, som nu skulle hatt ihjäl han bor på Irland och är i 20–40-årsåldern. De härstammar från Marocko och Jemen, men ska inte ha nån koppling till nån känd terrorgrupp... men okänd då kanske? eller vadå?

Det skrämmande i historien är det faktum att polisen eller Säpo då, inte meddelade Vilks. Han fick istället höra det av media. Detta trots det faktum att de visste att hotbilden fanns och att gripandet var planerat.

Vilks har alltså ganska stor anledning att frukta för sitt liv. Och jag misstänker att Säpos inblandning inte får honom att känna sig mycket tryggare.

Image and video hosting by TinyPic

No comments: