Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Ett hån mot kaffebryggaren

Wednesday, March 03, 2010

Ett hån mot kaffebryggaren

Kaffebryggaren är min käraste ägodel. Den är till för kaffe and kaffe only. Skulle aldrig falla mig in att kränka min kaffebryggare så pass att jag kokade spegetti den.

Katja Wulff lagar mat i kaffebryggaren. Nu ska hon snart släppa en bok och har en blogg: Kaffekokarkokboken, med kaffebryggarrecept. Det hela började när hon bodde i studentkorridor och fick en uppenbarelse. Och kreativitet i all ära, men fy sjutton va vidrig och tidoeffektivt och framförallt totalt onödigt. Påminner mig om en gammal man på äldreboendet jag jobbade förr. Han kokade dagligen soppa i sin bryggare. Soppan innehöll ofta en blandning av allt han kunde hitta i kylen blandat med exempelvis tandkräm och annat smått och gott. Soppan stod kvar i pannan så länge det fanns kvar och när han vart hungrig värmde han bara på det genom att sätta på bryggaren. Nyansen på maten var ofta brungrön och hade ett lager vitt ludd på toppen. Yummie!


Att steka bacon knaprigt på kokplattan tar 1,5 timmar. På den tiden hinner man steka flera kilo i stekpannan. Dessutom bör den mesta maten tillagas relativt snabbt för att inte bakterierna ska trivas som fisken i vattnet och börja föröka sig. Detta kan med andra ord vara helt livsfarligt om man inte vet vilka matvaror som klarar vad. Jag skulle då rakt inte stoppa i mig dessa baconbitar.

Att inte ha fri tillgång till spis med stekplatta när man bor i studentkorridor är säkert ganska vanligt. Men det finns ju tirangakök exempelvis... eller varför inte en vanlig hederlig mikrovågsugn? Man kanske inte kan få knapriga bacon, men det kan man ju ta när korridorspisen är ledig då.

Men, trots att jag tycker detta är helt och hållet vidrigt (och jag hoppas verkligen inte hon använder samma bryggare till kaffet) måste jag berömma hennes uppfinningsrikedom (jag tror minsan jag kan ha hittat på ett nytt ord där, eller?).

Image and video hosting by TinyPic

No comments: