Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Punk och Hardcore i sitt bästa format

Thursday, June 16, 2011

Punk och Hardcore i sitt bästa format

När jag växte upp var jag en liten punkartös. Tack och lov inte av den extrema sorten som hade spikes och rödrutiga byxor. Trots att många av min kompisar hade det tyckte jag det var att ta det too far. Jag gillar Punk än i dag. Den gamla svenska punken är väl mest nostalgi, men amerikanskt finns det gott om som är bra.

Sen är det ju de där med Hardcore. Det har jag väl aldrig varit helt inne på även om det har mycket gemensamt med punken. När vissa av polarna började lyssna på Hardcore delades gänget liksom lite i två läger och jag stannade i det med de rediga punkarna, haha.

Sen gick det ju mer åt Metal för min del och Hardcore är ju inget man hör om man inte letar efter det. Igår satt jag och lyssnade in mig på en del av de stora hardcorebanden och jag är faktiskt lite besviken på själv att jag varit så skeptisk. Mycket är RIKTIGT bra!

Men det finns ett undantag i mitt anti-Hardcore och det är Bad Brains. Bad Brains är för er som inte vet lite Hardcores grundare. De började spela nån gång på 70-talet och ännu mer speciellt är att de alla är svarta och diggar Rastafari. Hur som helst var det min gamle och väldigt gode vän John (a.k.a Punk-John, Scheikes rebeller och Kung Pung) som diggade Bad Brains stenhårt. Det spelades ett tag runt runt på alla våra fester och det var klart man fastnade.


För att komma till saken. Det är West Coast Riot idag. Det är en Punk/Hardcore-festival på en dag som hålls i Göteborg dagen innan Metaltown sedan några år tillbaka för er som inte vet. Jag har aldrig varit på den förut eftersom Metaltown gått före, men nu är det dax fö mig att kolla in lite av den musik jag växt upp med. Och det ska bli riktigt riktigt roligt.

Tyvärr vaknade jag alldeles för tidigt som vanligt. Tänkte dra relativt tidigt, vid 7.00, men 4.00 var väl i grövsta lagen att gå upp. Oh well... somnade ju tidigt igår i alla fall. Det ska bli så himla skönt att komma bort och att få träffa min guma och allt gött Gbg-folk. Tror hela helgen kommer bli superbra faktiskt!

Bloggen kommer med största sannolikhet få vara vilande tills på måndag (eller ev söndag). Kanske kan jag inte hålla mig, men vi säger så ändå så blir det ju något av en surprice om det dyker upp nåt här.

Hoj alla goa gubar och gumor!


Image and video hosting by TinyPic

No comments: