Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Värdelös :(

Monday, May 11, 2009

Värdelös :(

Får nog bli ett inlägg till idag. Ett argt sådant. Blev just påmind om mitt samtal med cheferna (min närmsta och klinikchefen) idag. I januari 2008 fick jag fast tjänst som sjuksköterska, som 4 månader senare, när jag blev färdig uroterapeut, skulle konverteras till en uroterapeuttjänst. Ny tjänst innebär att man ska få löneförhandla. Det blev dock inget med det, för SSK United fick för sig att strejka till ingen nytta alls och när lönerna sedan sattes var det bara att le, tacka och ta emot. Jag protesterade förstås, men svaret jag fick va typ ett hånflin och svaret: Gå du till högsta hönset och klaga, men förvänta dig inte ett skit för det. Och min konvertering av tjänsten försvann nånstans på vägen till eller från Tore Öberg (dåvarande sjukhusdirektör) och såg aldrig urologmottagningens ljus igen.

Nu med ny chef och återigen löneutvecklingsdax, kom en ny chans. Min nya energiska chef kavla upp scrubsärmarna och tag tag i saken. Svaret från klinikens typ ekonomiöverman blev: att ändra på pappret är en ren formalitet och ska inte vara några problem, men några pengar får hon inte! hon är ju fortfarande sjuksköterska och gör sjuksköterskeuppgifter och har ju inte gått nån vub (som är förkortning för vidareutbildning, vilket jag ju visst har och som gett mig högskolepoäng, men vub är bara de utbildningar som högskoleverket klassat som det). Jo, Mrs Coinhead, jag kan fortfarande göra sjuksköterskeuppgifter för jag lobotomerades inte i samband med utbildningen. De tryckte istället in nya kunskaper i skallen på mig (hör och häpna, men det gick) och nu kan jag göra saker som faktiskt ingen annan än uroterapeuter gör... och nä, inte ens läkarna!

Vad som räknas som specialistkompentens är minst sagt inte logiskt. Anestesi, operation, intensivvård... här kan ingen utan utbildning gå in och ta över ditt jobb huxflux. MEN... nu finns ju också onkologi, kirurgi, barnsjukvård m.m. som specialistutbildningar och vad gör de? De jobbar precis som vilka andra sjuksköterskor som helst på avdelning eller mottagning och gör EXAKT samma uppgifter (dock med högre teoretisk kunskap). Så förklara för mig kära högskoleverk varför dessa är specialistklassade och inte uroterapin? Mrs Coinhead hade också hävt ur sig att min lön för mödan är att jag fick utbildning och resor betalt för min fina utbildning. Jo visst, men jag gick inte på nåt sett och bad om denna utbildning... visste för guds skull knappt vad det var när jag började. Kliniken bad mig för det va kris och katastrof, för vi drar in utomlänsstålarsch här sörni, så självfallet ska de väl betala.

I såna här lägen får man lust att göra nåt drastiskt för att visa att man behövs. Första tanken var att ta mina pinaler och traska ut genom snurrdörrarna och vinka bye bye, men det gör man ju inte. Men vad skulle hända om jag helt sonika sket i att göra mina uroterapeutuppgifter? Om jag inte är uroterapeut på papper (det nya pappret för att konvertera min tjänst är inte vad jag vet ens skickat och innan det kommer tillbaka hinner jag nog gå i pension ändå) och inte får lön för det, vem kan då tvinga mig till att jobba som det? tyvärr skulle det inte funka heller. Problemet med detta är att det finns två till av min sort på kliniken, dock bara på halvtid (så de skulle få det kämpigare) men det går tills de istället för att ge mig mer pengar utbildar nån ny. Dessutom tycker jag ju jobbet är kul, men just nu växer horn i pannan på mig och öppnar jag munnen sputar det eld.

Jag är körd!

5 comments:

Eva said...

Ja, för fan, du borde säga ifrån!
Bara packa ihop sakerna och kom hit till Gbg istället ;)

Det påminner mig om när jag axlade hela rollen som butikschef, dekoratör OCH säljare på Lagerhaus helt ofrivilligt i en vecka samtidigt som jag höll på med en helvetisk flytt därhemma. Fick jag nån extra lön för det? Nä, jag fick SPARKEN!

mamsen said...

Landsting och kommun är kass, var i landet de än är, finns privata alternativ vet du som uppskattar kompetens, visa att du finns, sök, sök ,sök du är ju bäst gumma min

Hannastacia said...

Tänk om man kunde komma på nån snilleblixtidé, bli egen företagare och tjäna massor med pengar. Och sen anställa massa personal så man kan trappa ner lite själv och bara jobba när man själv känner för det... typ när det regnar, haha.
Vårdyrket kommer man ju aldrig bli rik på oavsett var man jobbar. Fördelen är väl att det ligger väldigt långt bort att få sparken.

Louise said...

Landstinget i ett nötskal!! Arg!!! Tröstkramar!

Hannastacia said...

Tack LouLou!