Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: At the Drive-in

Friday, May 29, 2009

At the Drive-in

Vad är en bal på slottet? Det kan jag säga att det är den inte. Däremot på Stora hotellet. Stan va full av pojkar i kostym och tjejer i marängklänningar när jag och mamsen gick över stan. Själv var jag aldrig på min studentbal... jag va alldeles för punk för det, haha. Hoppas ungdomarna får en trevlig kväll och att spriten inte river allt för stora hål i deras dyra, fina kläder.

Att gå på bio
Nu har jag gjort det alltså efter alla år. Jag kan tyvärr inte säga att jag gilla det.
Det tog ungefär 20 minuter innan jag vart kissnödig (innan ens filmen börjat, trots att jag gick innan), 25 minuter innan baken börja värka och 40 minuter innan jag blev trött. Jag är inte skapt för att sitta still på en biograf, det är ett faktum. Jag såg i alla fall bra... vad jag kan minnas var det kämpigt för en dvärg som mig att se över alla huvuden, men lutningen i salongen var helt perfa. Ljudet däremot... alldeles för högt.Trots att mina öron genomlevt mången konserter i sina dar, gillar jag inte när det skakar i hela salongen av missljud nät det t.ex. är en bil på duken.
En sak jag tänkte på under reklamen var hur spännande det var med bioreklamen förr. Då fanns inte så mycket på TV, eller inte alls när man va riktigt liten och då var ju bara det en grej när man va på bio. Nu är det ju samma som man ser dygnet runt på TV, så det var ju inte alls så kul.
Vi köpte oss en bytta popcorn och jag kan konstatera att det var ganska gott... en stund. Det var inte mycket folk i salongen och det var ju skönt. Filmen har ju gått ett tag och jag tror dessutom att 21-föreställningen är mer poppis.

"Män som hatar kvinnor"
Det tar lite emot att erkänna att jag tycker Stieg Larssons böcker är bra eftersom det verkar som om ALLA tycker dom är bra. Man vill ju gå lite mot strömmen, men det vore ju lögn i detta fall att säga annat än att de är suveräna. Först och främst vill jag tillägga att jag hatar deckare i allmänhet. Har man läst en har man läst alla. Men jag vet inte heller riktigt om dessa böcker går under kategorin deckare och låssas jag att de inte gör det känns det bättre. Sabla skit att han gick och dog innan hans karriär tog fart. Både för honom och för oss ju.

Och nu har jag då sett filmen också. De generella är ju att en film alltid är sämre än boken om man läst den först. Ytterst få lyckas göra boken rättvisa. Jag kommer faktiskt bara på Sagan om ringen-trilogin som lyckats, men som jag nämnt tidigare minns jag sällan filmer och jag läser inte speciellt mycket böcker nuförtin heller, så det finns säkert fler. Så vad tycker jag då om denna movva då...
Jo, det var faktiskt ganska bra... för att va svensk måste tilläggas. Min orubbliga åsikt är att alla filmer borde göras på engelska. Svenska låter helt enkelt inte bra... och det tycks va omöjligt att få skådespelet att låta naturligt. Mycket stora svenska namn med. Mikael Nykvist gjorde ett bra jobb... Jag har aldrig hört talas om Noomi Rapace hade jag aldrig hört talas om innan, men jag begriper att hon är gift med Ola Rapace. Har hört mycket att om att hon ska göra ett sånt otroligt bra jobb som Lisbeth Salander och visst hon var väl ok, men nån så otrolig insats vetisjutton. Mager som en skrika var hon, men med snygga muskler och mindre bröst än mig, så jag gillarna.

All in all, en bra film... ska man se en svensk film i sitt liv är det väl denna. Och jag måste erkänna att jag är sugen på att se uppföljarna som kommer i september och november... om helst inte på bio.

Filmer jag vill se (som jag såg reklam för på biografiska duken):

Public Enemies - nån bankrobberfilm med Johnny Depp. Ingen aning om ifall den verkar bra för det var bara en blixtsnabb trailer, men är det Depp ska det ses.

Brüno - Jag har aldrig varit så förtjust i vare sig Ali G eller Borat, men denna rulle verkade faktiskt ganska rolig. Nåt med en bög som adopterar ett svart barn som Madonna och grabbarna.

Inglorious Basterds - En ny Tarantino-film med Brad Pitt. Mr.Pitt känns ju lite yesterday, men jag är beredd att ge det en chans efter som det är Tarantino och han ihop. Kombinationen borde ju inte kunna misslyckas... eller?

5 comments:

Louise said...

Hehe jag tror bestämt att det är Ola Rapaces lillasyster och inte fru? ;) Kul att du tyckte om filmen, även om jag faktiskt kan hålla med dig om att det är såå jäkla special att gå på bio. De allra flesta filmer görs sig minst lika bra hemma i soffan :) Marcin är by the way så bra, han är inte bara en superduktig läkare on the way to the top utan även en oerhört glad, trevlig och positiv människa! Ha en trevlig helg i solen! /L

Hannastacia said...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Noomi_Rapace. Christian sa också att de va syskon, men hon är hans fru enligt interwebben (och inte bara wikipedia).

Ha de gött i värmen du med :D

C.Hjort said...

ola kanske gjort en örebroare special, och gift sig inom släkten? :D

Hannastacia said...

Ja, för det är ju mycket vanligare i Örebro än i väääänamo *trippellip*

Louise said...

jag är belägen att hålla med dig om att de är gifta...var tvungen att kolla upp det på google...hittade bara sidor där det står att de är gifta :) vet inte vem det var som lurade i mig att de var syskon :)