Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Hushållsnära tjänster - I'm my own bitch

Friday, May 08, 2009

Hushållsnära tjänster - I'm my own bitch

Detta har varit en sån där vecka som kändes som den aldrig skulle ta slut. Började ju i måndags med övertid i drygt två timmar pga utbildning av ny personal. Tisdagen blev helt förstört av siffror och onsdagen var stressig som fan. Torsdagen var lugnare, men otroligt lång och nu äntligen har det blitt freddah.

Har ju inte varit hemma på två helger nu så det är en del att ta tag i hemma. Och vädret verkar ju lovande för en riktig va-hemma-och-fixa-helg. Veckorna hinner man ju inte ett skit. Jag tjuvstartade lite med städningen i morse (vakna ju 4.40) och började rensa skafferiet i köket. Det var en hel del som hade gått ut för allt för länge sedan och nu ser det faktiskt ganska tomt ut. Bra det! Vill inte ha en massa trams som aldrig går åt ändå. Ska fullgardera mig mot sommarens ohyra med att skaffa burkar till allt som kryp kan tänkas trivas i d.v.s. gryn, ris, mjöl och sånt. Kylen ska också rensas och skuras ur. Det sker ju inte allt för ofta.


Klockan 7.00 i morgon bitti ska jag tvätta. Tvättberget växer ju trots att jag inte direkt hinner använda mycket privatkläder till vardags. Vidare har jag plan på att även rensa i badrummet där fler krämer, lotioner o.s.v. tycks hamna än vad som går åt. Vågar jag ska jag även ge mig på golvbrunnen, men jag betvivlar jag klarar det utan att ha nån här som kan rädda mig om nåt lurvigt krälande skulle krypa upp ur den. Sen blir det ju vanlig dammsugning och damning med.

I sovrum och kök har jag myggnät på fönstren som behöver förstärkas i fästanordningen av kardborrband. När allt detta är gjort ska lägenheten gås över grundligt med Radar Raid.

Det är otroligt tomt i mitt matlådeförråd så jag ska även laga lite mat i helgen. På agendan idag står spenat och fetaostpaj. Har köpt Kesella och tänkte försöka mig på att göra egen pajdeg enligt nedan. Ska bli spännande.

3 dl fullskornsvetemjöl
50 g smör
1 dl Kesella

Sätt ugnen på 200 grader. Låt degen vila kallt i en timme och förgrädda sedan i 10 minuter. Häll i fyllningen och grädda i ytterligare 25 minuter

Lite väl mycket tid att lägga ner på mat kan jag ju tycka men detta är säkert once in a lifetime så what the hell. Sen har jag ju åtminstonde 5 matlådor. Har kommit så långt att jag har degen i kylen nu. Det var varken lätt eller kul att knåda ut den i formen utan kavel eller nåt. Tack gode gud för mina Popeye-muskler. Banne mig om detta nu inte blir gött. Återkommer med rapport. Imon ska jag försöka mig på nåt med kyckling och min nye goe (hoppas jag) mangocurry krydda.

Sen ska jag självklart träffa käre mor också och om vädret tillåter kanske vi åker ut på nåt cykeläventyr. Å så telefonhäng med Bäjb såklart. Fullspäckad helg som ni förstår. Bäst att kavla upp ärmarna och sätta fart.

2 comments:

Eva said...

Låter som det är vårrensning på G. Säg till om du hittar några shyssta köksburkar, jag vill oxå ha!

Hannastacia said...

Jag kollade lite på vägen hem idag på stan, men hittade inga alls faktiskt. bara en massa i glas, men det vill jag inte ha för de blir så tungt.