Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: All's good if it's excessive

Monday, May 25, 2009

All's good if it's excessive

Måndag.... bröööööööhhhhl! Sov till klockan ringde i morse. Inte vanligt när det gäller mig. Helt slut... ska man vara det efter långledigt? Tydligen.
Det känns som det finns en oskriven regel inom bloggvärlden att man ska hålla sig till ett ämne per dag och inlägg... den regeln lever inte jag efter. Jag kommer på så mycket medan jag skriver att jag inte kan hålla mig. Men jag kan hjälpa er med en liten innehållsförteckning:

  1. Vi börjar med slutet på bedömningen av min hälsa... som jag inte riktigt förstår.
  2. Utvärdering av min nya step-mojäng
  3. En recension av en film... som jag inte sett
  4. Och till sist guidar jag er genom europaparlamentsvalet... som jag inte vet vad det är.


1. HPB
Klockan 10.00 gjorde jag sista delen på min hälsoprofilsbedömning. Att jag inte gjorde hela på en gång berodde ju på att ventilationen i lokalen va trasig och att värmen skulle ge felvärden... det var den nu med. Som att kliva in i ett badrum där någon nyligen duschat väldigt väldigt varmt. Men det va lika bra att få det gjort. Det gick ut på att cykla i 8 minuter med ökande belastning, samtidigt som pulsen mättes och jag fick säga hur jobbigt jag tyckte det var en gång i minuten. Jag begriper inte riktigt testresultaten, men här är dom:

Upplevd ansträngning: 16, vilket motsvarar en 5:a på skala 1-7
Arbetspuls: 138, vilket motsvarar 4 på samma skala

Förstod jag henne rätt här, tyckte jag det kändes jobbigare än vad pulsen visade att det var för kroppen, vilket antagligen berodde på värmen. Dessutom satt pulsmätaren lite hårt runt mina bergsmassiv till revben, vilket gjorde det lite svårt att andas.

Beräknad syreupptagning: 2,9 O2 l/min, motsvarar 4 på skala 1-5
Beräknat testvärde: 51,8 O2 ml/kg x min, motsvarar 4 på skala 1-5
Beräknat konditionstal: 97%, motsvarar även detta 4 på skala 1-5

Här fattar jag inte ett jota, men hon sa att värdena va jättefina och jag har bra kondition i alla fall , så då får man väl vara nöjd I guess.

Hon tyckte jag skulle göra om testen i oktober för att se om det blitt nån förändring. Låter skoj tycker jag.

2. TWIST STEPPER
Jaha, och sen när jag kom hem då efter en ganska hård måndag tycker jag nog, testade jag min nya Twist Stepper. Den har en klar fördel i att man kan pyssla med annat under tiden. Jag pratade med mamma och messade med Christian samtidigt som jag svettandes steppade på. En nackdel är väl att det blir ganska statiskt och långtråkigt, men den är absolut ett värdigt alternativ till promenad vid regnväder. Saknar lite att man inte kan ställa in motstånd (men det kanske man kan för jag fick med en sån IKEA nykel som jag inte fattat vad jag ska ha till ännu). Känns lite som man hellre kör lite tyngre kortare stund än att stå i evigheter på för lätt. Får forska i saken.

3. LARS VON TRIER
Vad vore denna blogg utan att ta upp Lars nya film "Antichrist"? Nu har jag ju inte sett den så jag kan väl inte uttala mig alltför djärvt... eller det kan jag nog ändå. Hörde Carina Berg och Daniel Beritholtz diskutera denna film igår på radio när jag satt i min goe bilkö. Den har tydligen visats i Cannes på filmfestivalen och gjort folk sjuka av illamående. Carinas beskrivning fick den att låta som en blandning av 70-talets "Saló o le 120 giornate di Sodoma" och "American psycho" (och då menar jag boken som ju är bra mycket mer beskrivande än filmen). 30 minuter tortyr och könsstympning är vad Von Trier vill roa sin publik med. Mycket konstnärligt tjooohoo!

Cool bild, trots allt.

Jag fullkomligt hatar folk som Lars Von Trier... som är så jäkla independent och inte gör film, utan som det så fint heter "konst". "Riket" är ju helt sjukt underbart bra (men det har nog mer med Ernst-Hugo att göra) och "Breaking the waves" var väl inte helt kass" (inte för att jag kommer ihåg den, men ändå...)... så han har väl nån slags talang... eller också är det ren tur. Tydligen hade Lars fått frågan på filmfestivalen vad han försökte bevisa med att göra en sån film och svaret hade varit kort och koncist "Ingenting" och på frågan "Hur försvarar du Antichrist?" svarar han "Jag behöver inte be om ursäkt för min film. Jag har gjort den för mig själv och inte för publiken. Jag hade inget annat val. Det är Guds hand. Men Gud är kanske inte världens bästa Gud." Om du nu, käre Lars, gjort filmen för dig själv och inte publiken, låt då för guds skull publiken slippa se den och titta på den själv och sitt och beundra ditt verk, för du är inte redig i huvet förstår du pöjk.

4. EUROPAPARLAMENTSVALET
Vi ska rösta nu nångång snart. Det är ett jäkla tjat från massa partier på radiolan som jag haft på sen jag kom hem från jobbet. I helgen var jag med Christian till biblan där han stoppa en lapp i ett kuvert. Jag fick mitt röstkort i brevlådan för nåra veckor sen... innan jag ens visste att jag skulle rösta på nåt. Nu vet jag att jag ska rösta på nåt, men jag vet inte riktigt vad. Är detta nåt nytt? har vi röstat till detta förr? och varför? Jag begriper så mycket som att vi ska ha in nåra Sveanissar (men hur många?) att sitta nånstans i Europa (är det fortfarande Bryssel som är EUs huvudstad?). Där ska de säkert sitta och rösta om saker (men vad?). Hur kan jag ha missat allt detta och vad det innebär? Är det bara JAG som missat detta? Är alla andra helt på det klara med hur detta funkar? Antagligen va?

EU (eller EG som det hette på min tid) överhuvudtaget är ganska förvirrande för lilla mig. När det begav sig och vi skulle välja om vi ville va med i EU eller inte, stod Hanna Eklund Svärd på barrikaderna och skrek högt NEJ, med fina anti-EU pins på väskor och kläder, utan att ha en aning om vafan jag höll på med. Trots mina Nej-rop gick vi otroligt nog med i EU, vilket innebar att vi inte fick ha vilken storlek på jordgubbarna vi ville. Attans! men det gick tydligen över sen och nu vetisjutton vad EU gör. Vad av allt som händer som bestäms i EU och vad som bestäms i Sverige har jag ingen aning om och jag bryr mig inte speciellt mycket heller, för jag har insett för länge sen att det alltid kommer finnas nåt att klaga på oavsett om jag går och stoppar min lapp i lådan eller ej.

...Åså slutade det snurra tankar och hjärnkontoret stängde ner för kvällen.

3 comments:

Eva said...

Så långt inlägg var det minsann inte! Alltid lika kul med nya inlägg.

Titta vilket fint foto jag hittade ;)
http://krazycat.bilddagboken.se/p/show.html?id=231091567&directlink=1

C.Hjort said...

Jag är mest förvånad att du inte nämnt ditt nya röda kylskåp som du hittade i växjö. samma kylskåp syns i tv4, mellan reklamen och programmen såg jag igår.

Hannastacia said...

Ja, jäklar kylskåpet glömde jag. Får ta en notis om det sen då.

Eva... jag har ju tantfrissa! Saknar den där väskan faktiskt.