Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Relax

Friday, May 29, 2009

Relax

Å, så varde fredag och en slitig arbetsvecka har tatt slut. Det är nåt visst med fredagarna på Urologmottagningen. Vi kör hårdare än någon annan dag i veckan och idag skulle en av våra nya läkare ha cystoskopimottagningen. Det är alltid lite stressande för oavsett hur duktiga de är drar det alltid ut på tiden för att de tar sån tid på sig. De tittar runt länge och noga och letar efter allt, trots att de enda de ska göra är kolla om det kommit några nya tumörer. Det är ju bara bra att de är noga såklart, men det passar sig inte på en mottagning som är skräddarsydd för att va effektiv och hinna med så många som möjligt. Men... han va SÅ duktig vår polska vän (som även lärt sig svenska på ingen tid alls) och höll tiden nästan på pricken, utan att bli stressad. Han kommer bli en väldigt duktig urolog en dag, så blivande patienter till Urologen... håll ett öga öppet för Marcin Popiolek!
Jo... fredagar... man skruvar upp och kör på hårdvarv och man orkar det för att man vet att det är slut sen. När vi är klara är det bara lunch och städningen kvar och sen får man gå hem och ta helg (istället för att ha ett pass kvar efter lunch alltså). Underbart!

Det har varit en det tjafs i tidningarna i veckan om att grupper kapas på Facebook. En grupp som protesterar mot FRA-lagen är nu en grupp för djursex och en mot övergrepp på barn har blitt en pedofilgrupp o.s.v. Och tydligen är Gudrun Skyman med i en av grupperna. Å, herregud Gudrun, nu måste du ju nästan avgå?!
Nu är det ju sähärna gott folk... vi pratar om Facebook. Även om ämnena i sig är fruktansvärda finns det väl ändå ingen som seriöst tror att detta är allvar, eller? För det första är det samma användare som kapat grupperna, säkert några skitungar som tycker de är jättesmarta och roliga och för det andra DET ÄR FACEBOOK. Det ligger ju såklart mer i själva grejen att de lyckats kapa en vad det ligger en uns seriös mening i vad de skriver. Finns det någon som ser dessa grupper som något som faktiskt gör nån nytta för nån eller nåt? Think again i sånt fall. Visst det är ett sätt att visa en åsikt om något, men mycket mer är det inte. Och, nu skrivs det i tidningarna om det. Kunde väl inte bli bättre för "kaparna". De har inte bara lyckats ta över grupper, utan de blir kändisar på köpet.

Pingst
... ännu en helg jag inte har en aning om varför man firar, men efter att ha suttit i fikarummet tyst idag och lyssnat på prat om pingst och inte haft en aning har jag nu tagit reda på det.

Anledningen till att kristna firar pingst är att den helige Ande blev utgjuten över lärjungarna i Jerusalem så som Jesus hade lovat.

När Jesus hade uppstått ur sin grav visade han sig för många under fyrtio dagar innan han blev upptagen till himlen.
Han visade sig för lärjungarna flera gånger och talade med dem om Guds rike. Vid ett tillfälle när han åt tillsammans med dem befa
llde han dem att stanna kvar i Jerusalem och invänta dopet i helig Ande.

Tio dagar efter Jesu himmelsfärd blev den helige Ande utgjuten över lärjungarna. Löftet om dop i den helige Ande uppfylldes och har fortsatt att uppfyllas genom århundradena ända till denna dag. Ännu idag utgjuts den helige Ande över de troende.

Pingst kommer från grekiskans pentekoste som betyder den femtionde. I början var pingsten en gammal judisk skördehögtid som man firade femtio dagar efter påsk. Senare firade man det till minne av hur Gud gav sitt folk de tio buden på Sinai berg.
Pingsten var en av de stora helger då judar vallfärdade till Jerusalem.



Jag blir dock inte riktigt klok på HUR man firar det, men jag bryr mig egentligen inte heller.

Nu ska jag och mamma snart på bio och självklart ska jag berätta hur det var sen, men så länge kan ni ju garva lite.

Benny gick bort till sig kvinnliga kollega på jobbet och sade:
- Åh, vad ditt hår luktar gott idag, alldeles nytvättat
Kvinnan blev rasande och gick raka vägen in till chefen och talade om att hon hade blivit sextrakasserad på jobbet.
- Vad är det som har hänt, frågade chefen.
- Benny sa att mitt hår luktade nytvättat.
- Men, vad är det för farligt med det, frågade chefen
- Vad som är så farligt med det fräser kvinnan.

Benny är ju för fan dvärg!

En 80-årig man är på sin årliga hälsokontroll och läkaren undrar hur han mår. Mannen säger att han aldrig mått bättre och berättar att hans 18-åriga fru är gravid med hans barn.
Läkaren tänker en stund och säger sen:
- Låt mig berätta en historia.
Jag känner en kille som är hängiven jägare. Han missar aldrig en jakt, men en dag råkade han ta med sig ett paraply istället för geväret. Så står han där i skogen och mot honom kommer en jättelik björn. Han höjer paraplyet, kramar handtaget och vet du vad som händer?
- Nej, svarar mannen.
Läkaren säger: Björnen föll ner och dog.
Den gamle utbrister: Det är omöjligt! Någon annan måste ha skjutit björnen.

- Det är ungefär dit jag vill komma, svarar läkaren.

Det var ett par som hade varit gifta i över 20 år. Varje gång de skulle älska så insisterade mannen på att de skulle ha lampan släckt. Nåväl, efter 20 år kände kvinnan att det där va löjligt. Hon funderade på hur hon skulle gå honom att sluta med denna tokiga vana. Så en natt när de var mitt uppe i vild älskog, tände hon ljuset. Hon tittade ner och såg hennes att man höll i en batteridriven låtsaspenis med vibrator - mjuk, underbar och större än en riktit. Hon gick i taket:
- Din impotenta idiot, skrek hon åt sin man. Hur har du kunna ljuga för mig i alla dessa år? Förklara dig!

Mannen tittade rakt i ögonen och svarade lungt:
- Jag förklarar leksaken om du förklarar barnen.

Källa: Secretary LouLou.

(Ni får ursäkta den konstiga formateringen i detta inlägg, men blogger tycks ha besämt dig för att det ska se ut så, för inget jag gör får det att ändra sig).

2 comments:

Linda said...

SATC filmen är guld. Man blir förbannad, man skrattar och gråter. Kände mig lite dum imorse när man satt i soffan..själv, håret stod åt alla håll, mysisdressen på och storböla. Ha ha ha. Vilken syn.

Hannastacia said...

Haha, låter guld. Ska nog ta en riktig myskväll i soffan med SATC, mysdress och massvis med godis nån kväll.