Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Made of muscle

Monday, May 18, 2009

Made of muscle

Vakna redan 4.30 idag och var konstigt nog på ett strålande humör... speciellt för att var måndag.

Det höll inte i sig speciellt länge för när jag kom till jobbet hade jag ett mail från journalisten som va och intervjuade mig för ett tag sen om min nya mottagning för cystektomipatienter. Eftersom Gunnel lovat honom en intervju med mig utan att berätta det för mig och jag inte alls va förberedd (plus att han inte har någon medicinsk bakgrund, vilket gör allt svårare att förklara vad man menar på den begränsade tid jag hade) när han kom sa jag att han va TVUNGEN att skicka det till mig för genomläsning innan det publicerades. Å idag fick jag alltså artikeln, och i brevet hade han skrivit lite lustigt " Jag hoppas jag inte ljugit för mycket för tidningen är redan i press". ARGH! Om man först och främst koncentrerar sig på bilden, så är det ju rent sagt elakt att publicera nåt dylikt... folk kommer ju tro jag jobbar i en lösgodisbutik eller nåt. Om man sen går till innehållet är det inte alls som jag velat ha det. Medicinskt en del rent ut sagt felaktigheter och inte alls det jag ville få fram. Det visade sig senare att vår kurator, som blev intervjuad samtidigt, blitt utsatt för samma sak. Reflektoriskt skrev jag ett argt brev med korrektur, men hann bli lugnad av Gunnel innan jag skickade det. Hon övertygade mig om att ingen skulle tänka på felen och jag beslöt mig att tro henne. Hon om nån borde ju veta som dels jobbat med detta så länge och dels disputerat med flera vetenskapliga artiklar. Så jag fick nöja mig så.

Sen förstår ni grabbar och gummor... och nu ska det bli skryta av, så håll för öronen ni som inte tål. Jag har gjort hälsoprofilbedömning idag. Det är Hälsocenter på landstinget som står för denna service. En liten miss i planeringen var att man inte skulle tränat dagen innan testen och jag träna ju mer än nånsin igår och har en träningsvärk utan dess like, men men.

Inför undersökningen fick man fylla i ett formulär med frågor om hur man lever, hur ofta man tränar, hur man äter o.s.v. Sen gick vi igenom dom tillsammans och hon mata in uppgifterna med kommentarer i datorn.

Sen mätte hon benmassa med nåt konstigt föremål vid knäna och handlederna. Det visade typ 9 kg benmassa. Sen fick jag ställa mig på en bioimpendanssvåg (tydligen mycket säker och noggrann metod) och nu kommer det intressanta.


MINA RESULTAT är som följer:

Mina 58,8 kg (mer än vad min våg visar men det duger bra efter dessa resultat) består av:

Muskler inkl vatten 45,4 kg
BMR 1420 (kaloribehov i vila)
Skelett (benmineral) 2,4 kg
Vatten 60,3 % (55-60%)
Viceralt fett (runt organ) 1 (skala 1-59)
Fett 18,4 % (21-33%)
BMI 21,4 (20-25)

Blodtryck 110/70
Puls 60


Det bästa av allt... vågen visade en ålder på 14 år!!! Mitt goda humör kom illa kvickt tillbaka efter dessa resultat. Jag är ju hälsa personifierad! Idealet!! Definitionen!!!

Eftersom fläktsystemet i lokalen va utslaget ville hon inte göra konditionstestet idag, men motiveringen and I quote: "Med någon så vältränad som du (harkel) är ju detta ganska intressant och värdena kommer inte göra rättvisa i den här värmen". Jag fick en ny tid för detta på måndag, så jag får återkomma med detta resultat då.

Jag vet i alla fall en som ska vräka choklad i helgen!!!


Med ett smil på läpparna traskade jag raka vägen till finrummet och köpte mig magnettavlan jag yrade om igår och hittade dessutom en assöt liten burk med bananpastiller i. Mums. Vidare gick jag till HM och uppdaterade tros- och strumförrådet.

5 comments:

mamsen said...

Tänk att jag var mor till en tonåring, fjortis till och med!!!!!

Släggan said...

Coolt!! Det testet skulle jag med vilja göra, med risk för att jag har fysik som en riktigt gaaammal gubbe!! :D

Eva said...

Woohoo!! Jag vill oxå! Fast helst om några månader, när jag kommit igång med träningen igen ;)

C.Hjort said...

varför klädde dom ut en fraggel i sjukhuskläder istället för att ta kort på dig? eller är fraggeln fast anställd och direkt överordnad dig? söt va han/hon iaf :D

Hannastacia said...

Jag ska banne mig träna ännu hårdare och gö om testet om nåra måndader tänkte jag. Kul att få veta att det ger resultat :D

Där satte du fingret på spiken baby. Jag ser ju fan ut som en fraggel exakt på den där bilden! Fy.