Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Schweingrippe Oink Oink

Tuesday, April 28, 2009

Schweingrippe Oink Oink

Ut och köp konserver (men för guds skulle inte gris... eller fågel... eller nåt annat djur heller för den delen och kanske inte ens grönsaker heller). Håll fönster och dörrar stängda om grisarna fiser. Ta ut alla sparpengar och lägg dom i sparbössan (som helst inte heller bör vara en gris).


Pandemipanderapanderalla. Visst är det otäckt när ett nytt virus bryter ut och har ihjäl en massa folk. Men att ropa pandemi så fort nåra dör i influensa är enligt min åsikt i klass med den där historien om nån grabb och vargar som ropa och hade sig (eller ropa han om vargar... don't remembersch, men ni fattar poängen) och tillsist brydde sig ingen.

Forskning.se:

En pandemi är en världsomfattande epidemi, där vanligen 25 till 35 procent av befolkningen insjuknar.

Enligt FN-organet UNFPAs rapport State of World Population 2008 är antalet invänare på jorden 6,750 miljarder. Enligt min kalkylator i datorn skulle 25% av det vara 1,688 typ miljarder. Det låter ju ganska otroligt och vi är väl inte riktigt där än vad gäller svininfluensan. Man ska väl dock aldrig säga aldrig.

Det är livsfarligt med den kolosala snabbhet medier har idag att sprida dessa nyheter. Total panik bryter ju ut i stugera och börsen kraschar djupare ner än vad den redan gjort. Och så ska vi framställa vaccin genast! ja, grabbar för det fixar ni över en natt va? och billigt blir det med? Och vilka ska få vaccinet sen? den lilla mängd, om någon, som kan tillverkas. Är det de utsatta, de flesta fattiga byborna i ex Mexico, där smittan är som mest utspridd? knappast va? skulle va om det blev nåt över efter Obama och grabbarna fått sitt götta.

Vem minns SARS-utbrottet idag? 8000 sjuka och 800 dog. Om inte för den där otroligt dåliga miniserien med Eva Röse, skulle man knappt minnas fågelinfluensan heller. Världen är på tok för överbefolkad. Det föds barn hej vilt och folk lever tills de är 100 eller över. Klart det måste rensas ut lite ibland... nature's just taking care of business.

Jag försöker inte förringa allvaret i att blir sjuka och dör, men jag vägrar låta media skrämma upp mig. Jag äter irlänsk köttfärs än i dag (om den är billigast) och vad som komma skall av det får tiden utvisa, men inte har jag blitt skvatt galen än.

1 comment:

Släggan said...

Hehe...ja, vad jag ska med husvagn till kan man ju undra... ;)
Ska faktiskt ut & campa lite i sommar...fast bara lite mindre utflykter. Har bokat 5 dagar i Helsingborg i slutet av juli, då Helsingborgsdagarna är. Sen får vi se om jag behöver dra ner den till Sweden Rock. :D