Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Slowly losing grip of life

Tuesday, April 21, 2009

Slowly losing grip of life

Det verkar som att bloggar ska handla om nånting. I alla fall enligt Aftonblarrans Wendela. Att va mamma och mode verkar va väldigt hett. Jag vet inte om man kan säga att min handlar om nåt (?), men finns det nåt rött snöre i den är det ju inte planerad eller genomtänk direkt. Jag skriver ju mest skit om typ det som faller på. Men å andra sidan är väl även det lite definitionen av ena blogg. Meningslösa inlägg om vad sjutton som helst.

I'm a blogger, yes I am. Ja, tänk hur det kan bli.

Så ser den typiska svenska bloggaren ut

• är kvinna (82 %)


Jo, visst är jag det. Men kvinna låter inte så kul. Kan vi inte kalla det tjej? eller mogen käring. Jag tror att det är 82% kvinnor som bloggar eftersom kvinnor inte är lika benägna att sträva efter perfektion i det de gör. Min blogg är ett ganska bra exempel. Jag tror en man/kille skulle ha mycket svårare för att skriva ett inlägg utan att tänka på grammatik och stavning. Jag skiter fullständigt i det (som ni ju märkt) och skriver mycket kvinnligt och rakt från hjärtat (hahaha). Tilläggas skall dock att det bara gäller just här och i internetvärlden. I övrigt är jag skrämmande (blir fruktansvärt trött på mig själv konstant) petig med skrivande och blir aldrig nöjd. Jag inser ju att detta måste va otroligt svårt att tro på, så vi lämnar det där.


• är i åldern 16-20 år (43,5 %)


Nja, det var ju ett tag sen. Skulle vara lite intressant att se hur resterande 66,5% är fördelade åldersmässigt. Är jag en seniorbloggare?


• vet inte vilket parti hon (eller han) skulle rösta på (37,2%)


Och detta har med bloggandet att göra, hur? Jag vet vilket parti jag skulle rösta på, men inte riktigt vad det innebär. Eller vet jag det? kanske inte. Jag vill rösta på nån som ger mig högre lön!


• läser mellan 6 och 10 olika bloggar varje dag (32,9%)


Nope, inte alls. Läser de jag länkar till här i bloggen, men de är så fruktansvärt dåliga på att uppdatera (skärp er people) så det blir ju inte varje dag eller ens i närheten.


• lägger mer än 5 timmar per dag på att läsa bloggar (över 50%)


5 timmar?!? Släng upp mig över axeln och bind fast mig vid ett element! Jobbar inte folk... eller, ja 16-åringen kanske inte jobbar, men skolan borde väl ta lite tid i alla fall. Om jag är hemma 16.30 skulle jag inte vara färdig med mitt bloggläsande fören 21.30!!! (vilket totaly skulle förstöra mitt tv-tittande som startar 21.00) eller ännu värre onsdag och torsdag då jag inte skulle vara klar fören 22.15 (way over my bedtime. Normalt somnar jag ju i första reklamen... typ 21.20 då). Och då står det MINST 5 timmar. Hmm, läser folk bloggar på arbetstid måntro? Nä, de där tror jag inte på. Lägger man minst 5 timmar på att läsa andras skitsnack varje dag är det nåt som är galet. Varför har inte detta skapat debatter (det kanske kommer nu efter denna artikel). Är ju på god väg att bli lika illa som med kisarna som fastnar i World of Warcraft.


• ägnar sig åt bloggandet på kvällstid, cirka kl 18-24 (88%)


Nja, eller jo, mest... jag skulle dock ha goda möjligheter att blogga innan jobbet, med tanke på när jag går upp, men ofta babblar man ju om sånt som hänt eller man tänkt på under dagen. På morgonen skulle nog inläggen bli väldigt ångestladdade och enformiga, då man inte har mycket annat i hjärnan än tankar på den långa arbetsdagen man har framför sig.


• intresserar sig för mode och design, vardagsbetraktelser, foto och konst (kvinnor). Män anger att de är intresserade av it & bloggande, journalistik och media, politik och samhälle.


Mode... tja. Design... nope. Vardagsbetraktelser... yez! Foto... egna då och roliga ska de va. Konst... nädu, gu så trist. It & bloggande... typ som nu då? skriva i bloggen om bloggande, eller vad menar vi? Journalistik... nä. Media... Sure. Politik... ibland. Samhälle... tjo vars. Jag skulle nog klassas som hemafrodit här då.


• läser bloggar för att bli underhållna


Läser ju inte bloggar sa jag ju. Om man läser en blogg skriven av nån man känner blir man väl underhållen, men jag tycker nog inte det är direkt underhållande med bloggar i det stora hela. Jag har i alla fall inte läst nån underhållande (eller letat iofs). Jag tror faktiskt inte ens jag läst ett enda helt blogginlägg av nån, förutom de av de jag känner, eftersom jag tröttnat. Jag skulle mer säga skriver blogg för att bli underhållen, men så är jag ju också lite av ett weirdo.


• startade sin egen blogg för att hon (eller han) gillar att skriva


Jo, men det stämmer väl kanske. Jag minns faktiskt inte riktigt varför jag startade den från början då 2005, men jag hade väl nån anledning, men sen la jag ju ner ett bra tag, så den anledningen, va den än må varit, var väl inte direkt bra. Har alltid gillat att skriva, men skolan tog dö på det lite, då det ju finns en massa regler för hur man ska skriva. Internet har gett pennan (i form av fingrar och tangenter) liv igen! Jag kan stava hur jag vill! Jag kan mixa och bygga meningar hur jag vill! och kommenterar nån eller tycker det är fel kan jag bara skita i det. Och skulle jag nu, mot förmodan, behöva rätta nåt stavfel, har ju en dator bra mycket mer coola finesser än vad pennan, pappret och suddgummit hade, som ju var dåtidens enda alternativ. Kidsen har de ju bara för bra nuförtin.


• skriver inte på mikrobloggar som t ex Twitter (över 80 %)


Som jag förstått det kan man bara skriva en viss mängd ord på en mikroblogg, varav ordet mikro. Me don't like. Lika irriterande som när man ska söka på en läkare på jobbet som har den gamla varianten sökare där man bara får in 20 tecken. Omöjligt. Begränsningar och att vara kortfattad är jag inte bra på. Inte alls faktiskt. Det går fetbort!


Jaha, där ser man...

... Undrar vad Brolle vill att jag har på mig på lördag.

2 comments:

eva said...

Du förresten, jag tänkte på dig när jag såg den här, du kanske skulle skaffa en sån ;)

http://www.coolstuff.se/Hexbugs

Hannastacia said...

Haha, nä för bövelen Eva.