Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWHv6xHB Read More http://www.kevinandamanda.com/whatsnew/tutorials/how-to-use-a-cute-font-for-your-blogger-post-titles.html#ixzz1AWAOpX85 The Hell of Hannastacia: Handyman Hansterino

Friday, April 03, 2009

Handyman Hansterino

Ok... idag äntligen kom jag och mor iväg till Biltema för att köpa min Hellride. Cykeln låg förpackad i en låda med måtten jättestor x enorm meter och cyklarna var placerade så långt bort i affären man kan komma med ca 10 000 krökar och bröte att ta sig runt och förbi. Personalen, bestående av vad som såg ut att vara 18-åringar som hoppat av individuella programmet på gymnasiet, gjorde sitt bästa för att hjälpa till genom att vända ryggen till och se väldigt upptagna ut med att packa upp dagens leverans av muttrar.

So, jag och stålmamma pumpade våra biceps och fick tillslut ut allt till bilen... där nästa problem uppstod. Normalt (i min värld i alla fall) sitter spakarna på bilar för att fälla ner sätet uppepå/bakom ryggstödet va? men inte på denna. Efter ca 30 minuter och flera försök att få in åbäket i baksätet hittade jag spakarna som satt i taket i bagageluckan fullkomligt osynliga förutom för de med som har ögonen på knäskålarna.

Jaja, väl i mammas garage (och nu pratar vi inte villagarage utan plats i garagehus) började slitet med att montera cykeln. "85% monterad" visade sig betyda att alla delar som är svetsade sitter ihop, men inget som kräver skruv och mutter. Så jag skruva och fixa och allt gick som smort tills allt var på plats och jag skulle testa att låsa. När jag tryckte ner låsprylen (till vänster i bild) small det till och nykeln fullkomligt flög ut flera meter. Vad gör väl det tänker ni nu... Jo, halva jäkla nykeln satt kvar i låset!!! väldigt tjusigt avkapad precis kant i kant med hålet och precis så pass att det inte fanns en sportmössa att få ut den.

Japp, så kan det gå. Så nu står min stackars nya fina Hellride i ett öppet garage på väster och väntar på morgondagen, då vi måste åka åter till gästvänliga Biltema och bulta upp låset och få ditt nytt.


Som tröst beslöt jag mig för att unna mig en stor påse loosecandy (mmm, tjoklit), som jag ska avnjuta när jag gnuggat av mig all skit och olja. De e jag veeeeeeeeeeeeerd, så sant jag heter Sveeeeeeeeeeeerd.

6 comments:

CiBag said...

Stackars dig me cykeln... Biltema är billigt å bra, men... Jag har inte riktigt haft koll på din blogg men nu har ja läst hela veckans inlägg :) Fan va duktig du är på att skriva! Både underhållande och smidig svenska(tänk om mina elever ändå kunde...) med väl valda bilder till, hahaha

Syster yster said...

Men lillasyster, vilket skitlås! Efter allt ert slit! Biltema borde hämta cykeln och byta ut den mot en färdigmonterad med rosett runt!

Hannastacia said...

Håller med dig sis, men jag det innebär ju att de måste arbeta och förutom hon i förbutiken verkade det inte vara nåt det gillar att göra. Men de lär ju få klippa upp låset år mig och sätta dit ett nytt.

Smidig svenska, Cicci, haha, you funny. Sverdska deluxe. Jag väljer mina bilder med stor omsorg ;)

Staffan said...

Men det var ett äventyr. Det gör mig lite tvekande inför den tanke jag hade i morse när jag såg den inbjudande annonsen om en massa procent på fjolårets cyklar. Den brottningsmatch som monteringen bjuder har du beskrivit på ett underbart sätt.
Den servicekännande butikspersonalen verkar vara en bristvara i Örebro. Undrar om den förekommer på annat håll, (läs Stockholm).
Så ännu återstår något kapitel på historien om Hannas nya cykel.

CiBag said...

MVG-kriterie: eleven experimenterar anpassar sitt språk till situation och mottagare! Sverdskan funkar perfa i bloggvärlden tycker ja ;) Du hade lätt fått MVG på nationella provet, darling ;)

Hannastacia said...

Haha, tack fröken CiBag. Kan man göra tillägg i gamla gymnasiebetyg troru? Inget överflöd med MVG där, så det skulle se rätt bra ut ;).

Biltema erbjuder montering för 250 kronor Staffan och jag rekommenderar detta starkt. För min del var detta inget alternativ eftersom man var tvungen att vänta en hel vecka då, vilket min otåliga själ ansåg vara en omöjlighet.